Μία από τις πιο συχνές δύσκολες φάσεις των νηπίων ξεκινά όταν γίνονται ολοένα και πιο επιλεκτικά με το φαγητό τους. Την ίδια στιγμή, είναι γνωστό πως η υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή αποτελεί το βασικό συστατικό για την ανάπτυξη των παιδιών. Για αυτό και οι περισσότεροι γονείς προσπαθούν να κάνουν τα παιδιά να φάνε νέες τροφές, ώστε να ξεπεράσουν όσο το δυνατόν πιο σύντομα αυτήν την φάση.

Εύλογη είναι λοιπόν, η ανησυχία πολλών γονιών που δεν γνωρίζουν πώς ακριβώς να διαχειριστούν την κατάσταση, προκειμένου να κάνουν το παιδί να φάει όλα τα απαραίτητα γεύματα. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες στρατηγικές που μπορούν να σας βοηθήσουν και να σας απαλλάξουν από την περιττή ανησυχία.

Περιορίστε τους αντιπερισπασμούς

Βεβαιωθείτε ότι το περιβάλλον είναι ευνοϊκό για να αφήσετε το παιδί σας να επικεντρωθεί στο φαγητό του. Απενεργοποιήστε τα ηλεκτρονικά και βεβαιωθείτε ότι βοηθάτε το μικρό σας να παραμείνει εστιασμένο μόνο στο φαγητό του και στην νέα εμπειρία.

Κάντε το διασκεδαστικό και δημιουργικό

Κάντε το διασκεδαστικό και δημιουργικό είτε μετατρέποντας το γεύμα σε παιχνίδι είτε κόβοντας το γεύμα του σε εντυπωσιακά σχήματα για να δημιουργήσετε τα δικά σας σχέδια.

Αφήστε την φαντασία σας ελεύθερη και δοκιμάστε να του δώσετε τα φρούτα ή τα λαχανικά του, που συνήθως τα παιδάκια αποφεύγουν, στο σχήμα ουράνιου τόξου ή σε οποιοδήποτε άλλο σχήμα. Με αυτόν τον τρόπο του παρουσιάζετε ένα ξεχωριστό γεύμα, που η εικόνα του θα το κάνει να θέλει να δοκιμάσει.

Να θυμάστε είστε παράδειγμα για εκείνο

Είναι σημαντικό να αποτελείται το καλό παράδειγμα, τρώγοντας όλα τα γεύματα που ετοιμάζετε στο σπίτι και επιλέγοντας να δοκιμάσετε νέες τροφές. Τα παιδιά μαθαίνουν από όλα όσα βλέπουν, οπότε βεβαιωθείτε ότι έχετε δώσει ένα καλό παράδειγμα τρώγοντας υγιεινά τρόφιμα και καθαρίζοντας το πιάτο σας.