Πλούσια σε φυτικές ίνες αλλά και πρωτεΐνες, η βρώμη μία από εκείνες τις τροφές που αξίζει να βάλετε στο μενού σας είτε ο στόχος σας είναι να βελτιώσετε τη διατροφή σας είτε να χάσετε βάρος. Μάλιστα, υπάρχουν τόσοι πολλοί, διαφορετικοί και νόστιμοι τρόποι να τη μαγειρέψετε που δύσκολα θα τη βαρεθείτε.

Ωστόσο, αυτό το τόσο θρεπτικό δημητριακό αξίζει μια θέση και στη ρουτίνα περιποίησής σας, καθώς έχει την ιδιότητα να απολεπίζει ήπια την επιδερμίδα, να καταπολεμά τη φαγούρα και να καταπραΰνει τους ερεθισμούς. Όταν μάλιστα συνδυάζεται με τα σωστά συστατικά μπορεί πραγματικά να κάνει τη διαφορά στην κατάσταση της επιδερμίδας σας.

Κι επειδή τον τελευταίο έναν χρόνο της καραντίνας έχουμε αγαπήσει ιδιαίτερα τις DIY συνταγές ομορφιάς, σας προτείνουμε 3 εύκολες και αποτελεσματικές συνταγές με πρωταγωνιστή τη βρώμη.

Scrub σώματος

Υλικά:

1/4 φλιτζάνι αλεσμένη βρώμη

1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη

1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

Διαδικασία:

Αλέστε τη βρώμη μέχρι να γίνει πούδρα και ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ. Φυλάξτε το μείγμα σε ένα βαζάκι ή χρησιμοποιήστε το σε βρεγμένο δέρμα, κάνοντας μασάζ με κυκλικές κινήσεις.

Bonus tip:

Για να ανακουφίσετε το ερεθισμένο δέρμα, προσθέστε νιφάδες βρώμης στο μπάνιο σας. Ρυθμίστε τη θερμοκρασία του νερού, ώστε να είναι ευχάριστα ζεστή αλλά όχι καυτή και ρίξτε 1 κούπα βρώμη σε ένα κομμάτι από τούλι ή ένα κομμάτι από ένα παλιό καλσόν, ώστε να μη βουλώσει η μπανιέρα. Καθίστε τουλάχιστον 20′ στην μπανιέρα, ώστε να διασταλλούν οι πόροι του δέρματος και να απορροφήσουν όσο το δυνατόν περισσότερα θρεπτικά συστατικά από τη βρώμη.

Μάσκα προσώπου

Υλικά:

3 κουταλιές της σούπας βρώμη

1 κουταλάκι του γλυκού γιαούρτι

1 κουταλάκι του γλυκού μέλι

1 κουταλάκι του γλυκού χυμό αγγουριού

Διαδικασία:

Ανακατέψτε όλα τα υλικά, απλώστε το μείγμα στο πρόσωπό σας και αφήστε το μέχρι να στεγνώσει τελείως. Ξεπλύνετε τη μάσκα με χλιαρό νερό και απλώστε την ενυδατική σας.

Μάσκα μαλλιών

Υλικά:

1 κουταλιά της σούπας βρώμη

1 κουταλιά της σούπας γάλα

1 κουταλιάς της σούπας αμυγδαλέλαιο, ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας

Διαδικασία:

Ανακατέψτε τα υλικά και απλώστε το μείγμα σε στεγνά μαλλιά, κάνοντας απαλό μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής, ώστε να ανακουφιστείτε από τη φαγούρα και την ξηροδερμία. Αφήστε τη μάσκα για 20-25 λεπτά και ξεβγάλετε.