Με νέες καταθέσεις σε ότι αφορά στην υπόθεση με τα τρία νεκρά παιδιά στην Πάτρα ξεκινά η εβδομάδα, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν και συλλήψεις, ακόμα και εντός της ημέρας.
Ενώ η μητέρα των παιδιών, Ρούλα Πισπιρίγκου, είναι ήδη προφυλακισμένη για το θάνατο της μεγαλύτερης κόρης της, Τζωρτζίνας, οι έρευνες συνεχίζονται τόσο για το θάνατο της 9χρονης, όσο και για εκείνους των μικρότερων παιδιών. Της 3,5 ετών Μαλένας και της μόλις 6 μηνών Ίριδας.
Την ίδια ώρα, στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ασφάλειας Αττικής, έχουν ήδη ξεκινήσει να εξετάζουν τόσο το τάμπλετ που ανασύρθηκε από τον τάφο της 9χρονης Τζωρτζίνας, καθώς και τα άλλα ψηφιακά μέσα (κινητά, υπολογιστές, λάπτοπ) τα οποία χειριζόταν η Ρούλα Πισπιρίγκου προκειμένου να ερευνηθεί και να διαπιστωθεί αν μέσα σε αυτά υπάρχουν στοιχεία κρίσιμα για την εξέλιξη της έρευνας και την πλήρη διερεύνηση της δολοφονίας της μικρής Τζωρτζίνας που έχει σοκάρει το πανελλήνιο. Κυρίως σε ότι αφορά στην προμήθεια της κεταμίνης.
Οι νέες καταθέσεις
Ένα σημαντικό πρόσωπο που αναμένεται να καταθέσει στις αρχές είναι ο άνδρας που εργάζεται σε εταιρεία ασφαλείας υψηλών προσώπων και στον οποίο είχε απευθυνθεί η ίδια η Ρούλα Πισπιρίγκου, μετά τα πρώτα δημοσιεύματα που αναφέρονταν σε υποψίες για τους θανάτους των τριών παιδιών.
Όπως είχε αποκαλύψει ο ίδιος σε συνέντευξή του, συνάντησε δύο φορές την Ρούλα Πισπιρίγκου, παρουσία συγγενικών της προσώπων.
Ο άνθρωπος αυτός κατέθεσε ανώνυμα τη μαρτυρία του στον ALPHA και όπως προκύπτει, η Ρούλα Πισπιρίγκου του ζήτησε να μεταβεί είτε ο ίδιος στην Αθήνα είτε να βάλει κάποιον άλλον να… σακατέψει στο ξύλο τον Μάνο Δασκαλάκη.
«Ο θείος της με φώναξε, ενώ του είχα πει ότι δεν μπορώ να βοηθήσω. Παρόλα αυτά, πήγα τελικά στο σπίτι της. Πήγε να πάρει το κινητό μου, της λέω δεν το ξανά ακουμπάς, πάμε παρακάτω. Μου είπε ότι ο Μάνος είναι στην Αθήνα δουλεύει ταξί, είναι με μια γκόμενα… Της είπα ότι κακώς με πήραν, κι ότι δεν έχω κανέναν άνθρωπο για τη δουλειά που ήθελαν. Δεν έχω καμία τηλεφωνική επικοινωνία με τη Ρούλα» είπε αρχικά.
«Μου ζήτησε να κατέβει με οποιονδήποτε τρόπο στην Πάτρα ο Μάνος»
Και συνέχισε: «Μου φάνηκε να είναι σατανική αυτή η γυναίκα. Μου ζήτησε να βρω κάποιον να σακατέψουν τον Μάνο. Φαντάζομαι ότι πίστευε πως στον χώρο μου θα νόμιζε ότι υπάρχουν κακοποιοί. Κάνω φυλάξεις υψηλών προσώπων, αλλά δεν έχουμε τέτοιους ανθρώπους. Μου ζήτησε να κατέβει με οποιονδήποτε τρόπο στην Πάτρα ο Μάνος. Να φάει ξύλο, κάτι τέτοιο, δεν θυμάμαι πώς μου το είπε ακριβώς. Δυο φορές μιλήσαμε τη μία μου είπε να της της πω αν μπορούμε να βρούμε πού μένει. Μετά μου είπε, «τελικά ξέρω πού μένει, είναι σε μια γκόμενα στην Αθήνα»».
Κλείνοντας ο μάρτυρας είπε: «Καψώνανε με τη δημοσιότητα φίλε… Γουστάρανε που έπαιρνε τηλέφωνο η Ζήνα, η Μίνα η Νικολούλη, νόμιζαν ότι είναι διάσημοι… Ψοφάγανε για δημοσιότητα».
Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες του flamis.gr, σήμερα αναμένεται να καταθέσει ακόμη ένας μάρτυρας, ο οποίος γνωρίζει πολλά για την υπόθεση. Η κατάθεση του είναι αυτή που θα οδηγήσει σε νέες συλλήψεις.
Άστοχες ιατροδικαστικές εκθέσεις για Μαλένα και Ίριδα
Η δικηγόρος Εβίτα Βαρελά και ο πρόεδρος της Ένωσης των αστυνομικών υπαλλήλων ΝΑ Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, μίλησαν σήμερα στο «Κοινωνία Ώρα ΜEGA» για την υπόθεση των θανάτων των τριών κοριτσιών από την Πάτρα.
Η κ. Βαρελά επεσήμανε την σημασία του πορίσματος Καρακούκη.
«Πρέπει να έχουμε υπομονή, τα πορίσματα αυτά θα ρίξουν φως στην υπόθεση, αλλά και για τα δύο παιδιά. Τίποτα δεν είναι ρόδινο σε αυτή την υπόθεση. Βλέπουμε ότι υπάρχει μία σαπουνόπερα ξαφνικά, πολλά κουτσομπολιά, πρέπει να εστιάσουμε στα σημαντικά. Το τί αναμένεται στο πόρισμα το ξέρουν μόνο οι επιστήμονες, και επίσης είναι σημαντικό να γίνει η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, και επίσης να ανοίξουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί, για να ξεκαθαριστεί το θέμα της σπιτονοικοκυράς», δήλωσε η κ. Βαρελά.
Η οικογένεια επιλέγει την δημοσιότητα, και προετοιμάζονται για το τί θα πουν. Βλέπουμε μία μετανιωμένη φυσιογνωμία, απογοητευμένος ξαφνικά, ενώ μέχρι πριν έβγαζε τραγούδια», πρόσθεσε.
«Το ζήτημα είναι βρεθεί από που προμηθεύτηκε η κεταμίνη, και να δούμε τι υπάρχει στις ηλεκτρονικές συσκευές. Εάν αποδειχτεί ότι ο θάνατος του πρώτου παιδιού, τότε θα είχε γίνει ενδελεχής έρευνα, και ενδεχομένως να είχε αποτραπεί ένας επόμενος θάνατος», σημείωσε ο κ. Καλλιακμάνης.
«Μιλάμε για συμπεριφορές, που δείχνουν κάτι, ωστόσο δεν αποτελούν αποδεικτικά στοιχεία. Θα φανούν όλα από τους μάρτυρες και από τις ηλεκτρονικές συσκευές», επεσήμανε χαρακτηριστικά.