Την πρώτη φορά που τις είδα, ήμουν ακόμη στην εφηβεία. Τα κόκκινα σημάδια στο στήθος και στο εσωτερικό των μηρών μου σταδιακά έγιναν λευκά και η παρουσία τους γρήγορα σταμάτησε να με ενοχλεί. Πλέον οι παλιές μου ραγάδες δεν είναι παρά μέρος του σώματός μου. Αυτό δεν σημαίνει ότι ήθελα να τις δω να αυξάνονται κι άλλο στη διάρκεια της εγκυμοσύνης μου.

Ξέροντας ότι έχω βεβαρημένο ιστορικό (έχοντας παρουσιάσει ραγάδες στο παρελθόν) ήμουν αποφασισμένη να κάνω ότι μπορώ ώστε να έχω όσο το δυνατόν καλύτερα αποτελέσματα, γνωρίζοντας βέβαια ότι περίπου το 90% των γυναικών εμφανίζουν έστω μια ραγάδα στη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους και κυρίως το τελευταίο τρίμηνο!

Τελικά, αποδείχθηκε πιο εύκολο από ό,τι φανταζόμουν. Το μόνο που χρειάστηκε να κάνω, είναι να ακολουθώ ευλαβικά τους παρακάτω κανόνες και να εμπιστεύομαι τα κατάλληλα προϊόντα.

Η προστασία του δέρματος περνά από το στομάχι

Ήξερα ότι είχα πολλούς λόγους να προσέξω την αύξηση του βάρους μου σε αυτό το τόσο σημαντικό διάστημα – και η αποτροπή των ραγάδων δεν ήταν σε καμιά περίπτωση ο σημαντικότερος εξ αυτών. Ήταν όμως ένα πολύ μεγάλο plus. Ταυτόχρονα έμαθα ότι πολύτιμα ιχνοστοιχεία, που ούτως ή άλλως ήταν απαραίτητα για τη διατήρηση τόσο της δικής μου υγείας, όσο και του μωρού μου, όπως οι βιταμίνες C, D και Α, αλλά και ο ψευδάργυρος και οι πρωτεΐνες παίζουν σημαντικό ρόλο και στην όψη του δέρματός μου. Επομένως, φρόντιζα να βρίσκουν το δρόμο τους για το πιάτο μου.

Πίνοντας νερό στο όνομα του δέρματος

Αυτό και αν δεν είναι μυστικό: η ενυδάτωση είναι αναγκαία προκειμένου το δέρμα μας να παραμένει απαλό και ελαστικό. Και όσο πιο ελαστικό είναι το δέρμα μας, τόσο πιο δύσκολα κάνει ραγάδες. Οκτώ ποτήρια νερό την ημέρα είναι μια καλή βάση για αυτό το σκοπό. Για να δώσω στη γεύση του κάποιο ενδιαφέρον, προσωπικά πρόσθετα στο μπουκάλι μου μερικές φετούλες από φρούτα ή λίγα φύλλα δυόσμου. Και σε συνδυασμό με τη διάσημη λάμψη της εγκυμοσύνης, είδα πολύ μεγάλη διαφορά και στο πρόσωπό μου.

Η ώρα της ανανέωσης

Άλλο ένα all time classic μέρος της ρουτίνας ομορφιάς μου που αποδείχθηκε σωτήριο και για το διάστημα της κύησης ήταν η απολέπιση. Όσο πιο γρήγορα πούμε «αντίο» στα νεκρά κύτταρα, τόσο πιο γρήγορα ανανεώνεται και η επιδερμίδα μας. Και με λίγη υποστήριξη παραπάνω, ακόμη και οι ραγάδες που έχουν αρχίσει να ξεμυτίζουν, σταδιακά ατονούν.

Πρόληψη και προστασία

Αν και πιστεύω ότι όλα τα παραπάνω έπαιξαν το ρόλο τους, η αλήθεια είναι ότι κατά τον πέμπτο μήνα είχα αρχίσει να βλέπω τις πρώτες ραβδώσεις. Τότε ήταν που άρχισα να ψάχνω για τα κατάλληλα προϊόντα περιποίησης. Όλοι οι δρόμοι του Google κατέληγαν στο ίδιο συμπέρασμα: το συστατικό που έψαχνα ήταν το οργανικό πυρίτιο. Και το προϊόν που έμοιαζε εξ αρχής πιο υποσχόμενο ήταν, το Simulcium g3.

Πόσο συχνά σας συμβαίνει να βλέπετε διαφορά από τις πρώτες εφαρμογές ενός προϊόντος; Στην προκειμένη περίπτωση, αυτό ακριβώς έγινε, με την κρέμα να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις ραγάδες που είχαν ήδη εμφανιστεί και βρίσκονταν σε αρχικό στάδιο και να βάζει τέλος στην εμφάνιση νέων. Εργαστηριακές μελέτες, εξάλλου, έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η Simulcium προλαμβάνει τη δημιουργία ραγάδων της εγκυμοσύνης, αλλά και της εφηβείας και του αδυνατίσματος, επιτυγχάνοντας 70% γρηγορότερη ανανέωση των κυττάρων και αυξάνοντας την ελαστικότητα της επιδερμίδας.

Παράλληλα, μην εκπλαγείτε αν παρατηρήσετε και μείωση της κυτταρίτιδας. Έχει φανεί ερευνητικά ότι η κρέμα μειώνει τον όγκο των λιποκυττάρων, χωρίς να παρεμβαίνει στη δράση των ορμονών, αλλά και διασπά και περιορίζει τη συσσώρευση του υποδόριου λίπους, συμβάλλοντας καθοριστικά στη δημιουργία νέου συνδετικού ιστού από ελαστίνη και κολλαγόνο και αφήνοντας το δέρμα σφριγηλό και απαλό.

Φυσικά, όπως και με κάθε άλλο προϊόν που χρησιμοποιούσα στη διάρκεια της κύησης, το Simulcium έπρεπε να περάσει και από πολλά τεστ ασφάλειας πριν μπει στην καθημερινή μου ρουτίνα περιποίησης. Χωρίς parabens, με εξαιρετική ανοχή και χωρίς καμιά ανεπιθύμητη ενέργεια, τα κατάφερε και με το παραπάνω. Και το άρωμα και η λεπτόρρευστη υφή του συνόδευσαν την εγκυμοσύνη μου με τον καλύτερο τρόπο.

Η μέθοδος

Εγώ άργησα λίγο να μάθω για το Simulcium, δεν ισχύει όμως το ίδιο και για εσάς. Επομένως, τίποτα δεν σας σταματά από το να ξεκινήσετε την εφαρμογή του από τον τέταρτο μήνα της κύησης, επιτρέποντάς του να δράσει προληπτικά – και επομένως ακόμη πιο αποτελεσματικά. Δυο εφαρμογές την ημέρα μέχρι τον τοκετό, και μία φορά την ημέρα κατά τους μήνες της λοχείας, θα κρατήσουν ραγάδες και χαλάρωση μακριά.

Και φυσικά, το Simulcium μπορεί να γίνει εξίσου ισχυρός σύμμαχος και σε όλες τις υπόλοιπες περιόδους που ευνοούν την εμφάνιση ραγάδων. Για παράδειγμα, σε περίπτωση που έχετε στόχο να χάσετε βάρος, δυο εφαρμογές την ημέρα σε όλη τη διάρκεια της δίαιτας θα θωρακίσουν το δέρμα σας, ενώ τις επιδράσεις του θα εκτιμήσουν και αγαπημένα σας πρόσωπα που είναι στην εφηβεία.

 

Μάθετε τα πάντα για το Simulcium g3 εδώ.