Μπορείτε να κάνετε και εσείς το μπάνιο από τις αγαπημένες συνήθειες του παιδιού, αφήνοντάς το να δημιουργήσει το δικό του παιδικό μπάνιο, ακόμα και αν πρόκειται για την διαμόρφωση μια γωνιάς από το μπάνιο του σπιτιού. Με μερικές απλές ιδέες και συμβουλές, το μπάνιο σας μπορεί εύκολα να γίνει ένας από τους αγαπημένους χώρους της οικογένειάς σας.

Αφήστε το παιδί να επιλέξει την κουρτίνα στο ντους

Το να αφήσετε τα παιδιά σας να βοηθήσουν στη λήψη αποφάσεων σχετικά με το στιλ του μπάνιου είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να συμπεριλάβετε ολόκληρη την οικογένεια και να υλοποιήσετε τελικά κάποιες από τις ιδέες του παιδιού.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την κουρτίνα για να αντλήσετε έμπνευση για όλες τις άλλες ιδέες μπάνιου, συμπεριλαμβανομένου του συνολικού θέματος, του χρώματος και των αξεσουάρ.

Εάν τα παιδιά σας επιλέξουν μια τολμηρή, πολύχρωμη κουρτίνα ντους, επιλέξτε ουδέτερα αξεσουάρ. Ωστόσο, εάν επιλέξουν μια πιο αθόρυβη κουρτίνα ντους, επιλέξτε πετσέτες με ζωηρά χρώματα και στρώματα μπάνιου για να φωτίσετε το χώρο και να το διατηρήσετε νεανικό.

Παιδικό μπάνιο με φιλική προς τα παιδιά διακόσμηση

Εάν το μπάνιο δεν διαθέτει χώρους αποθήκευσης που είναι λειτουργικοί για το παιδί, σκεφτείτε να προσθέσετε μια μονάδα ραφιών για πετσέτες ή οτιδήποτε άλλο χρησιμοποιεί το παιδί καθημερινά. Κάθε παιδί μπορεί να έχει το δικό του ράφι για να διατηρεί τις αγαπημένες του πετσέτες και αξεσουάρ μπάνιου.

Μπορείτε ακόμη και να αποκτήσετε εξατομικευμένες πετσέτες με το όνομα κάθε παιδιού για μια επιπλέον σπέσιαλ πινελιά.

Εάν έχετε περιορισμένο χώρο, δοκιμάστε να προσθέσετε ράφια τοίχου και άγκιστρα τοίχου για να αυξήσετε την αποθήκευση χωρίς να καταλάβετε χώρο στο δάπεδο.

Αξεσουάρ από παιχνίδια μπάνιου

Η διακόσμηση μπάνιου για παιδιά δεν χρειάζεται να είναι περίπλοκη ή φανταχτερή. Στην πραγματικότητα, μπορεί να είναι τόσο απλό όσο η χρήση μερικών από τα αγαπημένα τους παιχνίδια μπάνιου. Η χρήση παιχνιδιών όπως πάπιες από καουτσούκ ως χαριτωμένη διακόσμηση μπάνιου καθιστά επίσης εύκολο το μπάνιο, διατηρώντας τα παιχνίδια προσιτά.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε παιχνίδια για να βελτιώσετε το θέμα του μπάνιου σας.

Βοηθήστε το παιδί να οργανωθεί

Προσθέστε άφθονα αξεσουάρ μπάνιου για να βοηθήσετε τα παιδιά να διατηρούν το μπάνιο τους οργανωμένο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μικρά κουτιά από ακρυλικό, όπου το παιδί μπορεί να τοποθετεί τα αντικείμενα που χρησιμοποιεί στο μπάνιο, όπως η οδοντόβουρτσα και η οδοντόκρεμά του.

Χρησιμοποιείστε διαφορετικό χρώμα για κάθε παιδί για να αποφύγετε τυχόν μπερδέματα.