Πάτρα: Νέα στοιχεία στο φως για την ώρα θανάτου της μικρής Ίριδας

Νέα στοιχεία σχετικά με τη ώρα θανάτου του μικρότερου παιδιού του ζεύγους Δασκαλάκη – Πισπιρίγκου έρχονται στο φως της δημοσιότητας.
4 Μαΐου 2022 | 13:18

Νέα στοιχεία σχετικά με τη ώρα θανάτου του μικρότερου παιδιού του ζεύγους Δασκαλάκη – Πισπιρίγκου έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Δημήτρη Γαλεντέρη, η δηλωθείσα ώρα θανάτου της 6,5 μηνών Ιριδας διαφέρει από την πραγματική.

«Η τυπική ώρα θανάτου που συμπληρώνεται στο νοσοκομείο είναι η ώρα που σταματάει η διαδικασία της ανάνηψης. Η πραγματική ώρα θανάτου θέλει προσωπική μελέτη και κρίση των στοιχείων. Αναφέρουν ένα παγωμένο σώμα, δεν αναφέρουν πτωματικές υποστάσεις, δεν υπάρχει μυϊκή ακαμψία, συνεπώς όλα αυτά πρέπει να συνεκτιμηθούν. Το ορθό είναι να ξέρουμε την ακριβή θερμοκρασία του πυρήνα του σώματος. Εάν κρίνουμε ότι οι διασώστες του ΕΚΑΒ έχουν μία σχετική εμπειρία και ξέρουν εάν ακουμπήσουν ένα σώμα να υπολογίσουν τη θερμοκρασία, τότε υπολογίζουμε ότι έχει χαθεί τουλάχιστον ένας βαθμός Κελσίου», ανέφερε μιλώντας στο MEGA.

«Από τη στιγμή που δεν υπάρχει μυϊκή ακαμψία, που ξεκινά να δημιουργείται μετά από 3 ώρες, μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ενδεχομένως ο θάνατος να έχει επέλθει μία ώρα περίπου πριν την δηλωθείσα ώρα, είναι μία εκτίμηση με επιφύλαξη. Οι ΕΚΑΒίτες περιγράφουν ότι το σώμα του παιδιού ήταν ψυχρό τη στιγμή που το βρήκαν και στο σπίτι έφτασαν 11.35», συμπλήρωσε.

Η Δήμητρα Πισπιρίγκου είπε ότι το παιδί βρέθηκε νεκρό στις 10.30, και συμπίπτει με αυτό που είπε ο κ. Γαλεντέρης. Μετά έχουμε αντιφάσεις. Η μία σχετίζεται με το γεγονός ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε ισχυριστεί ότι της είχε πει δήθεν η ιατροδικαστής η κ Τσιώλα, ότι το παιδί πέθανε κάπου στις 8 με 9 το πρωί.», πρόσθεσε ο δημοσιογράφος της εφημερίδας «Πελοπόννησος».

 

Πρόσφατα Άρθρα
Κακοκαιρία Byron: «Δεν έχει τελειώσει» – Οι επτά περιοχές που θα σαρώσει 5 Δεκεμβρίου 2025, 12:34
Αυστραλία: Το πείραμα που δοκιμάζει αν μπορούμε να προστατεύσουμε τους ανήλικους από τα social media 5 Δεκεμβρίου 2025, 11:38
Κλειστά τα σχολεία στην Αττική λόγω της κακοκαιρίας Byron – Σε ποιους άλλους δήμους της χώρας δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία 4 Δεκεμβρίου 2025, 16:48
Κακοκαιρία Byron: Αναμένεται δύσκολο 48ωρο με ισχυρές βροχές 4 Δεκεμβρίου 2025, 08:29
Παιδική θνησιμότητα: Η ανεπαρκής ανάπτυξη ως τρίτη κύρια αιτία 3 Δεκεμβρίου 2025, 14:18
Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ: «Δεν είναι ημέρα γιορτής αλλά διεκδίκησης» 3 Δεκεμβρίου 2025, 14:13
Ξεκινά η κακοκαιρία: Πού θα χτυπήσει; 3 Δεκεμβρίου 2025, 09:14
AI στα σχολεία: Ποια χώρα έχει τα πρωτεία; 2 Δεκεμβρίου 2025, 19:05
Καιρός: Nέα κακοκαιρία με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και νοτιάδες – Πότε και πού θα χτυπήσει 2 Δεκεμβρίου 2025, 08:43
Ελένη Φουρέιρα: Τρυφερή εξομολόγηση για τον σύντροφο και τον γιο της που της άλλαξε τη ζωή 30 Νοεμβρίου 2025, 10:52
ΗΠΑ: Έρευνες για πιθανή συσχέτιση 10 παιδικών θανάτων με εμβόλια COVID — Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία 30 Νοεμβρίου 2025, 10:47
Σημαντικό βήμα κατά του παιδικού καρκίνου: Το επίτευγμα δύο Ελλήνων επιστημόνων 30 Νοεμβρίου 2025, 10:38
Πτώση θερμοκρασίας και ισχυρά φαινόμενα το Σάββατο με την κακοκαιρία Adel 29 Νοεμβρίου 2025, 09:03
Υπογονιμότητα: Συστάσεις ΠΟΥ, για πρώτη φορά στην ιστορία! 29 Νοεμβρίου 2025, 08:00
Βία ανηλίκων: Εξαπλώνεται ο εφιάλτης 28 Νοεμβρίου 2025, 09:08
imommy.gr © 2025 - All Rights Reserved
Exit mobile version