Η Γιορτή της Μητέρας είναι μία κινητή εορτή που πέφτει πάντα τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλες χώρες του κόσμου. Έτσι, φέτος, η Γιορτή της Μητέρας πέφτει την Κυριακή 8 Μαϊου 2022.

Στην σύγχρονη εποχή, η Γιορτή της Μητέρας καθιερώθηκε τον 19ο αιώνα μιας και η Αμερικανίδα Αν Μαρία Ριβς Τζάρβις διοργάνωσε για πρώτη φορά, το 1865, ένα κίνημα με το όνομα «Mothers Friendships Day» και ανάλογες συναντήσεις.

Η Γιορτή της Μητέρας στην Ελλάδα συνδέθηκε με την εορτή της Υπαπαντής, στις 2 Φεβρουαρίου, μιας και η Ορθόδοξη Εκκλησία τότε τιμά το ότι η Παναγία και ο Ιωσήφ πηγαίνουν τον μόλις 40 ημερών Ιησού στον Ναό για να πάρει την «ευλογία» («σαράντισμα» κατά τη σημερινή ορολογία).

Ωστόσο, από τη δεκαετία του 1960, η Ελλάδα ακολούθησε και σε αυτό τον δυτικό εορτασμό και, πλέον, η Γιορτή της Μητέρας τιμάται τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου κάθε έτους.

Γιατί η μαμά είναι η ηρωίδα μας

Αυτή η μέρα είναι εξαιρετικά αφιερωμένη στην κάθε μαμά, που με τον δικό της τρόπο δείχνει αδιάκοπα την αγάπη και την φροντίδα της στα παιδιά.

Πείτε ένα μεγάλο «μπράβο» στον εαυτό σας για όλα όσα έχετε δώσει μέχρι τώρα και αφήστε στην άκρη την αμφισβήτηση και τις αμφιβολίες. Κάθε σας προσπάθεια άξιζε τον κόπο και το ξέρετε καλά.

Καμιά φορά μπορεί να εστιάζετε στις δυσκολίες, να σας καταβάλλει η κούραση ή να σας «τρώει» η τελειομανία σας για να κερδίσετε τον τίτλο της σούπερ-μαμάς.

Και σίγουρα, θα υπάρξουν άσχημες στιγμές και λάθη, αλλά πρέπει να θυμάστε πως όλα είναι κομμάτι της διαδρομής. Μην μένετε σ’ αυτά. Τα πάτε ήδη εξαιρετικά!

Όσο αισθάνεστε ότι κάνετε ό,τι καλύτερο μπορείτε, όσο δείχνετε στο παιδί σας την αγάπη που του αξίζει, και όσο ψάχνετε τρόπους για να βελτιωθείτε, είστε ήδη η ηρωίδα του.

Χρόνια πολλά σε κάθε ηρωίδα, χρόνια πολλά σε κάθε μαμά!