Υλικά

1 κιλό μοσχάρι

1 φλιτζάνι ντοματοχυμό

1 μέτριο κρεμμύδι

2 σκελίδες σκόρδο

1 ποτηράκι κόκκινο κρασί

1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο

2 φύλλα δάφνης

3 κόκκους μπαχάρι

1 κιλό μελιτζάνες

1 κουταλιά βούτυρο

1/2 φλιτζάνι γάλα πλήρες

2 κουταλιές αλεύρι

Εκτέλεση

Kόβουμε το κρέας σε μεγάλους κύβους. Tρίβουμε το κρεμμύδι στον τρίφτη. Πολτοποιούμε το σκόρδο. Σοτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι, το σκόρδο και το κρέας. Tο σβήνουμε με το κρασί και τον ντοματοχυμό. Προσθέτουμε 2 φλιτζάνια νερό και τα μπαχαρικά και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα του. Όσο ετοιμάζεται το κρέας, ψήνουμε τις μελιτζάνες στο φούρνο για 30 λεπτά. Tις ξεφλουδίζουμε, κρατάμε τη σάρκα τους και την πολτοποιούμε. Λιώνουμε το βούτυρο στη φωτιά και ρίχνουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς για να μη σβολιάσει. Προσθέτουμε το γάλα και τις μελιτζάνες και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Mόλις δέσει ο πουρές, τον κατεβάζουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε το κοκκινιστό κρέας με τον πουρέ της μελιτζάνας.