Φτιάχνουμε σπιτική μουστάρδα

Φτιάχνουμε εύκολα την δική μας μουστάρδα.
10 Μαΐου 2022 | 08:00

Υλικά για 1 φλιτζάνι

1/4 του φλιτζανιού μουστάρδα σε σκόνη

2 κουταλιές κίτρινους σπόρους σιναπιού

1/4 του φλιτζανιού νερό

2 κουταλιές λευκό ξίδι

1 κουταλάκι αλάτι

1/2 κουταλάκι ζάχαρη

Σκεύη: Γουδί, μπολ, κουτάλα ή συρμάτινο αναδευτήρα, αεροστεγές βάζο

Εκτέλεση

1. Πρώτα χτυπάμε τους σπόρους του σιναπιού στο γουδί. Αν προτιμάμε η μουστάρδα να έχει χοντροκοπανισμένους σπόρους, τους «δουλεύουμε» λιγότερο.

2. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη σκόνη της μουστάρδας με το νερό, μέχρι να διαλυθεί καλά, και ύστερα ρίχνουμε και τους σπόρους.

3. Προσθέτουμε στο μείγμα το ξίδι, το αλάτι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε πάλι για λίγα λεπτά.

4. Βάζουμε τη μουστάρδα σε ένα αεροστεγές βάζο και την αφήνουμε για 8 περίπου ώρες στο ψυγείο πριν τη χρησιμοποιήσουμε. Αν φτιάξουμε μεγαλύτερη ποσότητα, μπορούμε να τη διατηρήσουμε για τουλάχιστον 1 μήνα στο ψυγείο.

Πρόσφατα Άρθρα
Λευκά φασόλια με ταχίνι και μυρωδικά 20 Δεκεμβρίου 2025, 08:00
Φαλάφελ με καρότο και κόλιανδρο 19 Δεκεμβρίου 2025, 08:00
Κοτόπουλο στη σχάρα με πέστο 18 Δεκεμβρίου 2025, 08:00
Αλμυρό κέικ ρεβιθιού 17 Δεκεμβρίου 2025, 08:00
Στρογγάνοφ με μανιτάρια 16 Δεκεμβρίου 2025, 08:00
Σαλάτα με ρεβίθια και τόνο 15 Δεκεμβρίου 2025, 08:00
Κέικ με κλημεντίνες και αμύγδαλα 14 Δεκεμβρίου 2025, 08:00
Μπισκότα παρμεζάνας 13 Δεκεμβρίου 2025, 08:00
Σπανακοπιτάκια 12 Δεκεμβρίου 2025, 08:00
Σουφλέ ζυμαρικών με μπρόκολο και κοτόπουλο 11 Δεκεμβρίου 2025, 08:00
Τσιγαριστά χόρτα με λαβράκι 10 Δεκεμβρίου 2025, 08:00
Κοτόπουλο με λάχανο, πράσο και ντομάτα 9 Δεκεμβρίου 2025, 08:00
Γλυκό βρώμης με σάλτσα καραμέλα 8 Δεκεμβρίου 2025, 08:00
Μακαρονάδα με σέσκουλα 7 Δεκεμβρίου 2025, 08:00
Ζυμαρικά με σολομό και μπρόκολο 6 Δεκεμβρίου 2025, 08:00
imommy.gr © 2025 - All Rights Reserved
Exit mobile version