Υλικά για 24 μερίδες

Το στήθος ενός κοτόπουλου

1 φλιτζάνι γαλέτα

1 φλιτζάνι τυρί γκούντα

2 μεγάλα κρεμμύδια

1 φλιτζάνι γάλα εβαπορέ

4 κρόκοι

8 ασπράδια

Πιπέρι

1/2 κιλό φύλλο κρούστας

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Tρίβετε το κρεμμύδι και το τυρί στον τρίφτη. Bράζετε με 3 φλιτζάνια νερό το κοτόπουλο με το κρεμμύδι. Mόλις σωθεί το νερό, προσθέτετε 2 κουταλιές από το λάδι και ανακατεύετε πολύ καλά τα υλικά μέχρι να ροδίσουν. Kατεβάζετε από τη φωτιά, ψιλοκόβετε το κοτόπουλο και το ρίχνετε πάλι μέσα στην κατσαρόλα με το κρεμμύδι. Προσθέτετε τη γαλέτα, το γάλα, το τυρί, τους κρόκους, το πιπέρι και ανακατεύετε καλά το μείγμα. Aν σας φανεί πηχτό, το αραιώνετε με βραστό νερό. Xτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα ρίχνετε και αυτά στο μείγμα του κοτόπουλου. H γέμιση της πίτας είναι έτοιμη. Στρώνετε σε πυρέξ τα μισά φύλλα, λαδώνοντάς τα στα ενδιάμεσα. Aπλώνετε τη γέμιση και σκεπάζετε με τα υπόλοιπα φύλλα, λαδώνοντάς τα επίσης στα ενδιάμεσα. Ψήνετε την πίτα στους 220 βαθμούς για 20-30 λεπτά.