Υλικά για το σνίτσελ:

4 μικρά στήθη κοτόπουλο

3 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα

100 γραμ. αλεύρι

1 αυγό

75 γραμ. τρίμμα φρυγανιάς

75 ml ελαιόλαδο

 

Για τη σαλάτα:

300 γραμ. λευκό λάχανο

1 μεγάλο καθαρισμένο καρότο

6 κρεμμυδάκια

1 κόκκινο μήλο

150 γραμ. γιαούρτι

χυμό από μισό λεμόνι

2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα

 

Εκτέλεση:

  1. Για τη σαλάτα, ανακατέψτε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ (ζητήστε από το παιδί να το κάνει) και αλατοπιπερώστε.
  2. Βάλτε πάνω στο ξύλο κοπής τα στήθη κοτόπουλο και με έναν πλάστη πιέστε τα να γίνουν πιο επίπεδα.
  3. Βάλτε το αλεύρι σε ένα ρηχό πιάτο και το χτυπητό αυγό σε ένα άλλο. Βουτήξτε το κοτόπουλο στο αλεύρι και μετά στο αυγό.
  4. Ανακατέψτε το τρίμμα φρυγανιάς και την παρμεζάνα σε ένα μπολ και περάστε και από εκεί το κοτόπουλο. Τηγανίστε το αμέσως ή βάλτε το στο ψυγείο. Βάλτε λάδι στο τηγάνι και τηγανίστε 2-3 λεπτά κάθε πλευρά.