Υλικά:

Μισό κιλό μακαρόνια

100 γραμ. σπανάκι baby

140 γραμ. αρακά

λίγα φύλλα βασιλικού

3 κουταλιές της σούπας πράσινη πέστο

150 ml κρέμα γάλακτος

50 γραμ. τριμμένη παρμεζάνα

 

Εκτέλεση:

  1. Βράστε τα μακαρόνια. Στο μεταξύ, βάλτε το σπανάκι και τον αρακά σε ένα μπολ και καλύψτε με βραστό νερό για 3 περίπου λεπτά. Βάλτε τα λαχανικά στο μπλέντερ, προσθέστε το βασιλικό, το πέστο, την κρέμα και την παρμεζάνα μέχρι να έχετε μία απαλή σος.
  2. Σουρώστε τα μακαρόνια και κρατήστε λίγο από το βρασμένο νερό τους. Ξαναβάλτε τα στην κατσαρόλα και ρίξτε από πάνω τη σάλτσα. Αφήνοντας να σιγοβράσει για λίγα λεπτά.