Aς το ξεκαθαρίσουμε ευθύς εξ αρχής, για να αποφύγουμε τις παρεξηγήσεις. Αν οι βόλτες πριν το παιδί ήταν το πιο απλό πράγμα του κόσμου, πλέον έχουν αποκτήσει μια κάποια επιχειρησιακή δυσκολία – ή τουλάχιστον απαιτούν μια προετοιμασία που θυμίζει περισσότερο ταξίδι, παρά έναν απλό περίπατο στο πάρκο.

Υπάρχουν, όμως, και καλά νέα. Το ένα είναι ότι παρ’ όλες τις αντιξοότητες, αυτές οι γενναίες εξορμήσεις καταλήγουν στη δημιουργία των ομορφότερων οικογενειακών αναμνήσεων. Το δεύτερο ότι, παρά την απρόβλεπτη φύση των παιδιών, δεκαετίες γονεϊκής πείρας έχουν καταλήξει στα αντικείμενα που πρέπει να έχεις οπωσδήποτε μαζί σου για να αντιμετωπίσεις τις – απολύτως αναμενόμενες – εκπλήξεις.

Και το τρίτο είναι ότι τα περισσότερα από τα πράγματα που θα χρειαστείς, συμβαίνει να διατίθενται σε πολύ συμφέρουσες τιμές – συχνά και με επιπλέον έκπτωση – στo shopflix.gr, για να τα προμηθευτείς μέσα σε λίγα μόνο κλικ. Άλλωστε, ποιος γονιός που μεγαλώνει μωρό έχει χρόνο για περιπλάνηση στα μαγαζιά;

Βήμα πρώτο: το κατάλληλο όχημα

Το ξέρεις ήδη. Το πρώτο πράγμα που θα χρειαστείς είναι το σωστό βρεφικό καροτσάκι. Και η επιλογή του δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση, αφού πρέπει να πληροί ένα τεράστιο φάσμα κριτηρίων ασφαλείας και πρακτικότητας. Ταυτόχρονα, θα ήταν σαφώς προτιμότερο αν η τιμή του δεν θύμιζε εκείνη του κανονικού σας οχήματος.

Εμείς βρήκαμε την ιδανική ισορροπία στο Πολυκαρότσι Lorelli Lora Set 3 in 1, που τελεί χρέη καροτσιού (προφανώς), πορτ μπεμπέ, αλλά και καθίσματος αυτοκινήτου. Οι ρόδες του αποτελούνται από ανθεκτικό καουτσούκ που απορροφά τους κραδασμούς, ενώ διαθέτει και σύστημα ανάρτησης για μεγαλύτερη άνεση και ασφάλεια. Οι μπροστινοί τροχοί μπορούν να κλειδώσουν για ευθεία πορεία και να απελευθερωθούν εύκολα με ένα πλήκτρο, η κουκούλα είναι πτυσσόμενη και το καθισματάκι μπορεί να τοποθετηθεί με φορά προς τον γονιό, καθησυχάζοντας το παιδί και αυξάνοντας τη σύνδεση στη διάρκεια της βόλτας.

Το πολυκαροτσάκι παραμένει εξαιρετικά εύχρηστο σε κάθε του μορφή, ενώ προσφέρει κορυφαία ασφάλεια και ως κάθισμα αυτοκινήτου. Επιπλέον, το κάλυμμα αφαιρείται, για εύκολο πλύσιμο στο πλυντήριο, και διαθέτει τσάντα – αλλαξιέρα με θήκες για όλα τα απαραίτητα και μεγάλο αποθηκευτικό καλάθι. Τελευταίο αλλά πολύ σημαντικό: διατίθεται με 43% έκπτωση.

Αγόρασέ το.

Βήμα δεύτερο: η διαμονή

Δεν θα διανυκτερεύσετε στο άλσος, όμως όταν σου μιλούσαμε για προετοιμασία που θυμίζει ταξίδι, το εννοούσαμε. Γενικώς, όσο μικρότερο το παιδί, τόσο περισσότερα τα πράγματα που θα πρέπει να έχεις μαζί σου. Αφού θα κουβαλήσεις, λοιπόν, έτσι κι αλλιώς μια τεράστια τσάντα, γιατί να μην επιλέξεις μια που θα μπορεί να… στεγάσει άνετα ένα νυσταγμένο μωρό;

Η πολυμορφική τσάντα 3 σε 1 επιτυγχάνει ακριβώς αυτό: λειτουργεί ως σακίδιο που χωράει τα πάντα στην ειδική της θήκη που κλείνει με φερμουάρ και τις τρεις μεγάλες τσέπες της, ενώ στο εσωτερικό της κρύβει ένα απαλό στρώμα, που της επιτρέπει να μετατραπεί με μια κίνηση σε άνετο βρεφικό κρεβατάκι. Θα σε σώσει τις μέρες που αφήνεις το καρότσι στο σπίτι για χάρη του μάρσιπου, αλλά και όταν χρειάζεσαι μια αλλαξιέρα εξωτερικού χώρου για να του αλλάξεις την πάνα.

Αγόρασέ το.

Βήμα τρίτο: η διατροφή

Εντάξει, αυτό το είχες μαντέψει και μόνη σου. Τα μωρά τηρούν ευλαβικά τους κανόνες που προστάζουν πολλά (μα πολλά) και μικρά γεύματα, οπότε οι γονείς οφείλουν να προνοήσουν, για να μην έρθουν αντιμέτωποι με ένα πεινασμένο – και σίγουρα καθόλου ευδιάθετο – βρέφος.

Αν το παιδί σου έχει κάνει τη μετάβαση στις στερεές τροφές, η καλύτερη λύση είναι πριν ξεκινήσεις από το σπίτι να έχεις ετοιμάσει το φαγητό του και να το έχεις τοποθετήσει σε ένα θερμός, ώστε να μείνει ζεστό μέχρι την ώρα που θα πεινάσει. Η συγκεκριμένη επιλογή της Oops, με το ενσωματωμένο κουταλοπίρουνο και τον ιμάντα για εύκολη μεταφορά, ανήκει με σιγουριά στις αγαπημένες μας.

Αγόρασέ το.

Βήμα τέταρτο: Προετοιμασία για το απρόοπτο απολύτως προβλέψιμο

Χεράκια που τρυπώνουν σε σημεία που δεν θα έπρεπε, λεκέδες σε ρούχα μωρού και γονιών και λερωμένες πάνες είναι το all-time classic τρίπτυχο κάθε επαφής με τον έξω κόσμο. Για αυτό και οι έμπειροι προμηθεύονται πάντα τα απαραίτητα σε στοκ.

Μωρομάντηλα, τα πασπαρτού. Θα τα χρειαστεί κι εκείνο, θα τα χρειαστείς κι εσύ. Η pocket συσκευασία BabyCare με χαμομήλι θα σου λύσει τα χέρια, αφού χωράει παντού και περιέχει μαντηλάκια ακριβώς όσο υγρά πρέπει, και εμποτισμένα αποκλειστικά με συστατικά κατάλληλα για τη βρεφική επιδερμίδα. Στην υποαλλεργική σύνθεση που προστατεύει από ερεθισμούς και συγκάματα πρωταγωνιστεί το χαμομήλι, ενώ απουσιάζουν πλήρως τα parabens, το σαπούνι, το οινόπνευμα, τα ορυκτέλαια και το αλουμίνιο. Και δεν βλάπτει καθόλου που αυτές τις ημέρες διατίθενται σε προσφορά.

Αγόρασέ τα.

Σε έκπτωση έως και 58% θα βρεις και το πιο κρίσιμο αναλώσιμο της οικογενειακής σου ζωής: τις πάνες-βρακάκι της Babylino σε τέσσερα μεγέθη (από 15 έως 25 κιλά, από 13 έως 18 κιλά, από 10 έως 16 κιλά και από επτά έως 13 κιλά), και σε συσκευασίες 126 – 168 τεμαχίων. Η πρακτική μορφή τους διευκολύνει την αλλαγή σε κάθε τόπο και χρόνο – και από μια ηλικία και έπειτα βοηθά τα παιδιά στην εκμάθηση της τουαλέτας. Μέχρι να έρθει κι αυτή η επιτυχία, τα Babylino – το ελληνικό συνώνυμο της πάνας – θα κρατήσουν στεγνό και προστατευμένο το ευαίσθητο βρεφικό δέρμα, προσφέροντάς του παράλληλα ασύγκριτα επίπεδα άνεσης. Και δεν το λέμε εμείς, αλλά κλινικές μελέτες από δερματολόγους και παιδιάτρους.

Βήμα πέμπτο: Ξεκούραση

Τα κατάφερες: είστε ξανά στο σπίτι, σώοι και αβλαβείς, χορτάτοι από ήλιο και έτοιμοι για ύπνο. Το μόνο που μένει, είναι το βραδινό σας. Κι αν η διατροφή του μωρού σου περιλαμβάνει και βρεφικό γάλα σε σκόνη, θα κλείσουμε με ένα ακόμη ευχάριστο νέο για ‘σένα.

Τα βρεφικά γάλατα πρώτης και δεύτερης βρεφικής ηλικίας της Humana, της κορυφαίας γερμανικής εταιρείας ειδικών τροφών, τροφών χωρίς αγελαδινό γάλα, νερού για βρέφη και υποαλλεργικών βρεφικών κρεμών βρίσκονται επίσης σε προσφορά στο shopflix.gr. Η τεχνογνωσία της είναι κάτι περισσότερο από ορατή στην περίπτωση των βρεφικών γαλάτων, που είναι προσαρμοσμένα ποσοτικά και ποιοτικά στις πρωτεΐνες του μητρικού γάλακτος, εύπεπτα και εύκολα απορροφήσιμα λόγω της 100% περιεκτικότητάς τους σε λακτόζη, ενώ περιλαμβάνουν Ω-3 και Ω-6 λιπαρά οξέα από 100% φυτικές πηγές και άλλα αναγκαία θρεπτικά συστατικά για την ομαλή ανάπτυξη του κεντρικού νευρικού συστήματος, του γαστρεντερικού, του εγκεφάλου, αλλά και του ανοσοποιητικού των παιδιών.

 

Εξακολουθείς να αισθάνεσαι απροετοίμαστη; Στην τεράστια ποικιλία του shopflix.gr σε παιδικά και βρεφικά είδη θα βρεις όσα χρειάζεσαι για να νιώθεις πλήρως εξοπλισμένη στο πάρκο, το σπίτι ή και την παραλία. Γεμίζοντας το καλάθι σου, δώσε βάση στην ημερομηνία παράδοσης που θα δεις, και φρόντισε να είσαι πράγματι στη θέση σου για να παραλάβεις. Χάρη στην αποκλειστική του συνεργασία με την Courier Center, το shopflix.gr εγγυάται ότι όλα θα φτάσουν στην ώρα τους, σε όποιο σημείο της Ελλάδας και αν βρίσκεσαι.