Νέα τροπή στις έρευνες για τους θανάτους των τριών παιδιών στην Πάτρα δίνει η ανεύρεση ενός φιαλιδίου με αίμα της 9χρονης Τζωρτζίνας στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο. Σχολιάζοντας τη θετική αυτή εξέλιξη ο πρόεδρος Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων, δήλωσε ότι είναι καθοριστικής σημασίας.

«Βλέπουμε από μια νέα διερεύνηση των ανθρώπων του νοσοκομείου και ίσως μία μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση να προκύπτει ένα στοιχείο το οποίο είναι καθοριστικό. Ένα βιολογικό υλικό, όπως το αίμα μπορεί να μας δώσει πολύτιμες πληροφορίες, ειδικά για τοξικολογικές εξετάσεις φαρμάκων και δηλητηρίων», δήλωσε ο κ. Λέων, στην ΕΡΤ

Δεν έχουμε κλείσει ουσιαστικά με το τρίτο περιστατικό

Ο Γρηγόρης Λέων τόνισε ότι η ανεύρεσή του έρχεται σε ένα κρίσιμο χρονικό διάστημα. «Φαίνεται ότι είναι ένα φιαλίδιο (με αίμα) μετά από αρκετό καιρό και πέριξ του πρώτου επεισοδίου της Τζωρτζίνας» δήλωσε ο κ. Λέων, ενώ απαντώντας στο πώς μπορεί να φανεί χρήσιμο για τους ιατροδικαστές είπε χαρακτηριστικά: «Πρέπει να δούμε τι έχει γίνει από την αρχή της βασανιστικής ιστορίας αυτού του παιδιού μέχρι το τέλος. Αυτό που ξέρουμε μέχρι στιγμής είναι μόνο το τέλος. Έχουμε πολύ δρόμο. Είναι ένα δύσκολο περιστατικό ιατροδικαστικό».

Για πρώτη φορά ο κ. Λέων δήλωσε «πως δεν έχουμε κλείσει ουσιαστικά με το τρίτο περιστατικό. Προχωράμε με πολύτιμο υλικό, το οποίο όμως θέλει διερεύνηση για να έχουμε μια πλήρη εικόνα του τι έχει συμβεί από την αρχή μέχρι τέλους της βασανιστικής πορείας αυτού του παιδιού».

Η Τζωρτζίνα βασανίστηκε με πολλαπλούς τρόπους

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ιατροδικαστικής Εταιρείας, «η Τζωρτζίνα ήταν ένα παιδάκι που βασανίστηκε με πολλαπλούς τρόπους, με πολλαπλούς εξωγενείς παράγοντες. Να μην εκπλαγούμε αν βρεθεί και μία διαφορετική ουσία από την κεταμίνη, η οποία βρέθηκε στο τέλος».

Και όπως υποστήριξε «ο δράστης μπορεί να προσπάθησε με άλλους τρόπους να στερήσει τη ζωή από αυτό το παιδί, να μην τα κατάφερε και στη συνέχεια να χρησιμοποιούσε φαρμακευτικές ουσίες για να άρει τις αντιστάσεις του θύματος».