Πάρτε μια τρίχα και τεντώστε την. Αν επιμηκυνθεί κατά το 1/3 πριν σπάσει, τότε είστε σε καλό δρόμο. Αν όχι, χρησιμοποιήστε μια μάσκα με πλούσια ενυδατικά και θρεπτικά συστατικά για τουλάχιστον έναν μήνα, σε κάθε λούσιμο. Έπειτα επαναλάβετε το τεστ. Σίγουρα θα διαπιστώσετε μεγάλη βελτίωση.

 

Πώς θα βελτιώσετε σημαντικά την υγεία των μαλλιών σας

  1. Ελέγξτε τη διατροφή σας

Η τρίχα αποτελείται κυρίως από κερατίνη, δηλαδή από ένα σύνολο πρωτεϊνών oι οποίες συμβάλλουν και στο σχηματισμό των νυχιών και της επιδερμίδας. Άρα για την υγεία και τη λάμψη των μαλλιών είναι απαραίτητη μια διατροφή πλούσια σε πρωτεϊνες, βιταμίνες, σίδηρο και ψευδάργυρο.

 

  1. Κάντε σωστό λούσιμο

«Όταν λούζεστε, κάντε μασάζ στο τριχωτό με τα ακροδάχτυλα και όχι με τα νύχια. Έπειτα απλώστε το κοντίσιονερ στις τούφες των μαλλιών —όχι στις ρίζες— και ξεβγάλετε με δροσερό έως κρύο νερό. Αυτό θα κλείσει τα λέπια της τρίχας με αποτέλεσμα να «κλειδώσουν» την υγρασία και τη λάμψη.

 

  1. Προστατεύστε τα από τη θερμότητα

Αν κάνετε συχνά πιστολάκι ή σίδερο, χρειάζεστε προϊόντα που προφυλάσσουν τη δομή της τρίχας από την ξηρότητα και τη φθορά που προκαλούν τα εργαλεία στάιλινγκ.

 

  1. Φροντίστε τον ύπνο σας

Η έλλειψη ύπνου προκαλεί άγχος και στρες, τα οποία με τη σειρά τους μπορούν να προκαλέσουν ξηροδερμία, κνησμό και προβλήματα στα μαλλιά.

 

  1. Προσαρμόστε την περιποίησή τους ανάλογα με την εποχή

Το χειμώνα, λόγω του κρύου και της ξηρής ατμόσφαιρας, τα μαλλιά χρειάζονται περισσότερη ενυδάτωση απ’ ό,τι το καλοκαίρι. Αρα ενισχύστε την περιποίησή τους με μάσκες, σπρέι ενυδατικά και leave in conditioner, τα αντίστοιχα πάντα για τον τύπο σας.