Πάνες, πιπίλες, παιχνίδια, φορμάκια και πολλά ακόμα είναι αυτά που μπορούν να προκαλέσουν ένα μικρό χάος στο βρεφικό δωμάτιο και με την προσοχή σας στο νεότερο μέλος της οικογένειας, αναπόφευκτα θα κυριαρχήσει – έστω και για λίγο – η ακαταστασία στο δωμάτιο του.

Πώς θα εξοικονομήσετε χώρο στο βρεφικό

Ωστόσο, υπάρχουν μερικές χρήσιμες μέθοδοι που μπορούν να σας βοηθήσουν να εξοικονομήσετε χώρο, αρκεί να… σκεφτείτε έξυπνα:

Κούνια με ενσωματωμένο χώρο αποθήκευσης

Τα μωρά μπορεί να είναι μικροσκοπικά, τα πράγματα όμως που χρειάζονται μπορεί να δημιουργήσουν ένα πραγματικά μεγάλο όγκο. Για αυτό ίσως θα ήταν καλύτερο να επενδύσετε σε μια κούνια με ενσωματωμένο αποθηκευτικό χώρο, ώστε να σας εξυπηρετεί με περισσότερους από έναν τρόπους.

Όσο το μωρό σας είναι ξαπλωμένο ή κοιμάται στην κούνια του, μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε ως και αποθηκευτικό χώρο.

Ανοιχτά ράφια; Βάλτε καλάθια

Τα ανοιχτά ράφια είναι ιδανικά για παιδικά παιχνίδια και βιβλία, εάν έχετε την ενέργεια να τα διατηρείτε πάντα άψογα οργανωμένα. Ωστόσο, επειδή υπάρχουν και οι πιο «φορτωμένες» ημέρες, ίσως θα ήταν καλό να σκεφτείτε και την εύκολη λύση με τα καλάθια.

Προσθέτουν στυλ στο βρεφικό δωμάτιο, χαρίζοντάς σας παράλληλα την άνεση να αποθηκεύετε όλα όσα θέλετε εύκολα και γρήγορα σε ένα μέρος. Είναι εύκολο για τα παιδιά να διατηρήσουν αυτήν την οργάνωση μάλιστα, όταν μεγαλώσουν.

Αναδιάταξη βάσει πρόσβασης

Εάν διαμορφώσατε την διακόσμηση στο βρεφικό δωμάτιο κατά τους μήνες της εγκυμοσύνης, πιθανότατα να ανακαλύψετε ότι ορισμένες από τις αποφάσεις σας δεν σας εξυπηρετούν και τόσο όσο περιμένατε. Ίσως οι εφεδρικές πάνες να είναι αποθηκευμένες πολύ μακριά ή να μην υπάρχει ένα τραπεζάκι για να ακουμπήσετε απαραίτητα αντικείμενα όσο το θηλάζετε.

Εξετάστε το ενδεχόμενο να αφιερώσετε ένα απόγευμα για μια γρήγορη αναδιοργάνωση με βάση αυτό που χρησιμοποιείτε περισσότερο για να εξοικονομήσετε χρόνο αλλά και χώρο μακροπρόθεσμα.