Υλικά

5 λεμόνια βιολογικά, ακέρωτα

3 φλιτζάνια νερό

Ζάχαρη, όση χρειαστεί, ανάλογα με το μείγμα που θα μετρήσετε

Εκτέλεση

1. Επιλέγετε τα λεμόνια προσέχοντας να μην έχουν χτυπήματα και να μην είναι πολύ μαλακά. Ξύνετε ελαφρά την εξωτερική φλούδα, κρατάτε στην άκρη το ξύσμα και στη συνέχεια τα κόβετε σε λεπτές φέτες (φλούδα και σάρκα μαζί). Αφαιρείτε τις λευκές μεμβράνες και τα κουκούτσια, τα οποία κρατάτε και αυτά ξεχωριστά. Αμέσως μετά ψιλοκόβετε τις φέτες λεμονιού.

2. Βάζετε σε ένα τούλι τα κουκούτσια και τις μεμβράνες και το δένετε σε πουγκάκι. Σε μια κατσαρόλα με φαρδύ πάτο βάζετε τα ψιλοκομμένα λεμόνια και το δεματάκι με τα κουκούτσια και τις μεμβράνες. Τα καλύπτετε με το νερό και τα βράζετε για περίπου 30 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Κατόπιν αφαιρείτε το δεματάκι με τα κουκούτσια το οποίο μόλις κρυώσει λίγο το στύβετε για να πάρετε όσο περισσότερη πηκτίνη μπορείτε.

3. Στη συνέχεια μετράτε με ένα φλιτζάνι το μείγμα των λεμονιών και όσα φλιτζάνια βγουν τόση ζάχαρη θα προσθέσετε. Βάζετε όλα τα υλικά να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 25 με 30 περίπου λεπτά μέχρι να δέσει η μαρμελάδα, ξαφρίζοντας κατά διαστήματα.

4. Μοιράζετε την καυτή μαρμελάδα σε δύο καυτά αποστειρωμένα βάζα. Την αφήνετε να κρυώσει καλά και τα κλείνετε.