Δεν είναι λίγες οι φορές που μπορεί να μπήκατε στο δωμάτιο του παιδιού και να νιώσατε ότι δεν γνωρίζετε από που να ξεκινήσετε για να μαζέψετε τα παιχνίδια του. Αν και η διαδικασία μπορεί να είναι αγχωτική, η οργάνωση βάσει μεγέθους, είδους ή και χρώματος, μπορεί πραγματικά να σας βοηθήσει. Μην ξεχνάτε ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πάντα ορισμένα παιχνίδια ως διακοσμητικά αξεσουάρ, με την οργάνωση να γίνεται ακόμα πιο διασκεδαστική, όχι μόνο για εσάς αλλά και για το παιδί.

Φιγούρες δράσης;

Φιγούρες δράσεις, κούκλες, αυτοκινητάκια, αρκουδάκια, μικρά και μεγάλα, μπορούν όλα να ταξινομηθούν ανά είδος ή και ανά… ιστορία. Αφήστε το παιδί να πλάσει την δική του ιστορία με αυτά και ενθαρρύνετέ το να τα τοποθετήσει σε ένα ράφι για να «ξεκουραστούν».

Έτσι θα τα οργανώσει όπως ακριβώς θέλει, πράγμα που μπορεί να κάνει κάθε φορά, αφού ολοκληρώσει το παιχνίδι του για να διατηρεί τον χώρο του καθαρό και τακτοποιημένο.

Μικρά και μεγάλα παιχνίδια;

Μπορείτε να αποθηκεύσετε τα μεγαλύτερα παιχνίδια σε κουτιά αποθήκευσης, τα οποία μπορούν να αποθηκευτούν σε μια ντουλάπα ή και σε κοινή θέα. Ανά κατηγορία παιχνιδιού επιλέξτε και ένα διαφορετικό χρώμα μαζί με το παιδί, καθώς έτσι θα γνωρίζει που βρίσκεται και τι ενώ ταυτόχρονα τα χρώματα θα φωτίζουν το δωμάτιό του.

Για μικρότερα παιχνίδια μπορείτε να επιλέξετε μικρότερα δοχεία, διάφανα, ώστε να μπορεί να δει το παιδί τι βρίσκεται μέσα χωρίς να τα βγάλει όλα έξω.

Τι εμποδίζει την οργάνωση;

Ένα πράγμα που πρέπει να προσέχουν οι γονείς όταν πρόκειται για την οργάνωση του δωματίου του παιδιού και την καλύτερη διακόσμησή του, είναι να προσέξουν τα έπιπλα μέσα σε αυτό. Αφενός θέλετε να είναι λειτουργικά, οπότε αν έχετε ακόμα πολλά βρεφικά ίσως ήρθε η ώρα να τα αντικαταστήσετε με ένα κρεβάτι, με αποθηκευτικό χώρο από κάτω.