Υλικά για 4 μερίδες

4 μοσχαρίσιες μπριζόλες

1 κουταλιά γλυκιά πάπρικα

2 κουταλιές ελαιόλαδο

Χοντρό αλάτι

Μείγμα φρεσκοτριμμένου πιπεριού (μαύρο, κόκκινο, πράσινο)

Για τα λαχανικά

4 μικρά κρεμμύδια

1 φινόκιο

4 μικρές πατάτες

4 μικρά καρότα

2 κουταλιές ελαιόλαδο

2 κουταλιές βαλσάμικο

4 σκελίδες σκόρδο

Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

1. Βάζετε σε ένα ταψί τα κρεμμύδια καθαρισμένα ολόκληρα, το φινόκιο κομμένο σε ροδέλες, τις πατάτες καθαρισμένες και κομμένες στη μέση, τα καρότα καθαρισμένα ολόκληρα και τις σκελίδες σκόρδου χωρίς να τις έχετε καθαρίσει.

2. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, 2 κουταλιές ελαιόλαδο και ξίδι βαλσάμικο και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 200° C.

3. Για να φτιάξετε τις μπριζόλες, ζεσταίνετε κατ’ αρχάς το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνετε αλάτι και πιπέρι και τις σοτάρετε μία-μία μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.

4. Τις στρώνετε σε ένα ταψί, τις πασπαλίζετε με την πάπρικα και τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180ο C, για 15΄. Στον μισό χρόνο τις γυρίζετε από την άλλη πλευρά.

5. Μόλις ψηθούν, τις τυλίγετε σε αλουμινόχαρτο και τις αφήνετε για 10΄. Τις σερβίρετε μαζί με τους χυμούς τους και τα ψητά λαχανικά.