Η διακόσμηση του δωματίου του παιδιού μπορεί να μετατραπεί σε πραγματική πρόκληση, ειδικά αν θέλετε να «μεγαλώνει» μαζί του, καθώς θα εξελίσσεται από νήπιο σε έναν δραστήριο έφηβο.  Από τη μία πλευρά, θέλετε να είναι ένας χώρος που λατρεύει το μικρό σας και θα του αρέσει να περνά χρόνο παίζοντας και χαλαρώνοντας.

Από την άλλη, θέλετε να είναι λειτουργικό και πρακτικό, ένα δωμάτιο που να μπορεί να «αντέξει» τις ατελείωτες ώρες παιχνιδιού και να προσαρμοστεί στις ανάγκες και το πρόγραμμα του παιδιού, καθώς θα μεγαλώνει και θα αναπτύσσεται. Για να τα καταφέρετε, φτάνει να λάβετε υπόψη τα ακόλουθα:

Το δωμάτιο χρειάζεται το κατάλληλο «σκελετό»

Μεγάλα κομμάτια, όπως έπιπλα και χαλιά, μπορεί να είναι μια σημαντική επένδυση, γι ‘αυτό θα ήταν καλύτερο να ξεκινήσετε με καλοφτιαγμένα κομμάτια που θα διαρκέσουν καθ’ όλη τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας του μικρού σας.

  • Για το κρεβάτι: Μόλις το παιδί αφήσει την κούνια, επιλέξτε για το κρεβάτι του ένα κομμάτι υψηλής ποιότητας με το οποίο θα είστε και οι δύο ευχαριστημένοι για τα επόμενα χρόνια.
  • Για αποθήκευση: Είτε πρόκειται για κονσόλα είτε για συρταριέρα, ένα μεγάλο κομμάτι αποθήκευσης αποτελεί βασικό δομικό στοιχείο για κάθε υπνοδωμάτιο. Επομένως, είναι έξυπνο να επενδύσετε σε ένα κομμάτι υψηλής ποιότητας από νωρίς για το χώρο του παιδιού. Εξάλλου, ανεξάρτητα από την ηλικία τους, τα παιδιά θα έχουν πάντα πράγματα.
  • Για το χαλί: Τα ποδαράκια του θα είναι συχνά στο δάπεδο, για αυτό είναι απαραίτητο να θεμελιώσουμε μια ισχυρή βάση από την αρχή. Τα χαλιά από φυσικές ίνες είναι μία από τις πιο ανθεκτικές και εύκολες στον καθαρισμό επιλογές και δημιουργούν την τέλεια βάση.

Γυρίστε τον… «τροχό» των χρωμάτων

Η επιλογή συγκεκριμένων αποχρώσεων από μια ευρύτατη παλέτα χρωμάτων για το δωμάτιο του παιδιού σας μπορεί να είναι αποθαρρυντική. Άλλωστε, είναι ο μεγαλύτερος καθοριστικός παράγοντας για το πώς διαμορφώνεται το δωμάτιο και τον αέρα που αποπνέει σε αυτόν που εισέρχεται σε αυτόν και κυρίως στο παιδί.

Ενώ τα παστέλ και τα βασικά χρώματα θα είναι πάντα κλασικά, μην αποκλείετε μια πιο μη συμβατική παλέτα που θα επιλέγατε ως ενήλικες, ειδικά αν δεν θέλετε να αλλάζετε συχνά χρώματα.