Βαθιά μέσα σου το ξέρεις. Η δασκάλα (ή ο δάσκαλος) του παιδιού σου, σίγουρα δεν χρειάζεται άλλο ένα ασημένιο ρόδι ή χειροποίητη υπενθύμιση ότι είναι «η καλύτερη του κόσμου». Αν είναι κάποια χρόνια στο επάγγελμα, οι πιθανότητες λένε ότι το πατάρι της είναι ήδη γεμάτο με δεκάδες τέτοια – απολύτως καλοπροαίρετα – δωράκια γονιών. Επομένως, τι να της πάρεις;

Η παράδοση των δώρων στους εκπαιδευτικούς στο τέλος της σχολικής χρονιάς δίνει χαρά και στους ίδιους και σε εμάς – και σίγουρα και στα παιδιά μας. Μπορεί να γίνει ακόμη ομορφότερη, αν επενδύσουμε λίγη σκέψη κατά την επιλογή, διαλέγοντας κάτι που θα χρησιμοποιούν τακτικά και θα μας θυμούνται. Και ναι, αυτό είναι κάτι που μπορούμε να πετύχουμε με ελάχιστα χρήματα.

Επειδή το ζήτημα μάς έχει απασχολήσει πολλές φορές, συγκεντρώσαμε ορισμένες οικονομικές επιλογές από την ατέλειωτη ποικιλία του shopflix.gr σε προϊόντα κάθε είδους. Πολλά από αυτά βρίσκονται σε προσφορά, οπότε θα σε συμβουλεύαμε να βιαστείς για να μην τα δεις να εξαντλούνται.

Όμως ό,τι και να μπει τελικά στο καλάθι σου, θα φτάσει άμεσα, στην ακριβή ημερομηνία παράδοσης που θα δεις κατά την παραγγελία, χάρη στην αποκλειστικά συνεργασία της πλατφόρμας με την Courier Center. Επομένως θα είναι στην πόρτα σου πολύ πριν την τελευταία ημέρα του σχολείου, σε όποιο σημείο της Ελλάδας και αν βρίσκεσαι.

Πάμε, λοιπόν!

Για τη δασκάλα

Πλειοψηφούν και μάλιστα με διαφορά, επομένως και οι προτάσεις μας εστιάζουν περισσότερο σε εκείνες. Ξέρουμε ότι οι άνδρες συνάδελφοί τους δεν θα μας παρεξηγήσουν – και θα βρεθεί κάτι που θα λατρέψουν στις άφθονες unisex επιλογές μας.

Vichy Capital Soleil Anti-Dark Spot Αντηλιακό Προσώπου με Χρώμα SPF50+ 50ml & Νεσεσέρ

Το πιο καλοκαιρινό δώρο, για το επάγγελμα που αγαπά το καλοκαίρι όσο κανείς. Το αντηλιακό προσώπου της Vichy είναι εμπλουτισμένο με αντιοξειδωτικά φυτικής προέλευσης για ολοκληρωμένη διόρθωση της φωτογήρανσης, διαθέτει σύστημα φίλτρων UV ευρέως φάσματος και ενεργοποιεί την παραγωγή κολλαγόνου.

Πέρα από το να παρέχει υψηλή αντηλιακή προστασία, θα κάνει την επιδερμίδα της να λάμπει και θα της χαρίσει ελαστικότητα, θωρακίζοντάς τη απέναντι στα σημάδια του χρόνου – και απαλύνοντας εκείνα που έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους. Είναι δερματολογικά ελεγμένο και κατάλληλο για ευαίσθητο δέρμα, ενώ έρχεται με δώρο το πιο τροπικό νεσεσέρ.

Αγόρασέ το από 14,41€.

Elari Nanobeat Ηχείο Bluetooth 3W Golden Pink

Άλλο ένα εξαιρετικό δώρο για τις διακοπές της; Το μικρό αλλά πανίσχυρο ηχείο της Elari. Χωράει στην παλάμη της, αλλά είναι ικανό να γεμίσει με τον ήχο του ακόμη και το μεγαλύτερο δωμάτιο και θα τη συνοδεύσει σε κάθε καλοκαιρινή εξόρμηση, φτιάχνοντάς της το κέφι με το ροζ χρώμα του.

Και δεν χρειάζεται να ξέρεις τι μουσική ακούει. Ο full range ήχος του μπορεί να ανταποκριθεί σε όλα τα είδη.

Αγόρασέ το από 11€.

Just Cavalli Δαχτυλίδι από Ανοξείδωτο Ατσάλι με Μωβ Κρύσταλλο

Δικό μας αγαπημένο, το δαχτυλίδι της Just Cavalli είναι… απλώς Cavalli. Εντυπωσιακό, αλλά και κομψό, θα κλέψει την παράσταση με τις λεπτομέρειες στο δέσιμο, αλλά και το υπέροχο μωβ κρύσταλλό του.

Διαχρονικό και με τη στυλιστική σφραγίδα του πολυτελούς οίκου, έρχεται με διεθνή εγγύηση Just Cavalli για να είστε σίγουροι για την αυθεντικότητά του. Θα το λατρέψει – και δεν θα μαντέψει ποτέ πόσο χαμηλή ήταν η τιμή του, αφού διατίθεται με 86% έκπτωση. Μήπως να το πάρεις και για τον εαυτό σου;

Αγόρασέ το από 21,55€.

Νεσεσέρ Fresk Hedgehog σε Μπλε χρώμα

Συνεχίζουμε σε κλίμα διακοπών, και πιστεύουμε ότι βρήκαμε το νεσεσέρ που θα παίρνει μαζί της σε κάθε της ταξίδι. Funky αλλά αρκούντως ενήλικο και ταυτόχρονα πρακτικό και ευρύχωρο, μπορεί να παίξει και ρόλο casual τσάντας – άλλωστε διαθέτει και το κατάλληλο λουράκι.

Πέρα από τις πολλές, βολικές θήκες του, θα εκτιμήσει και το γεγονός ότι αποτελείται από ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια, φροντίζοντας έτσι και το περιβάλλον.

Αγόρασέ το από 22,90€.

Παλέτα μακιγιάζ

Ιδανικό δώρο σχεδόν για κάθε γυναίκα, θα της λύσει τα χέρια σε πολλές, μα πολλές περιπτώσεις. Ιδίως αν της χαρίσεις μια παλέτα με φυσικούς τόνους, όπως η Natural Total Look της Seventeen, με έξι σκιές και δυο ρουζ σε γήινες αποχρώσεις, ιδανικές για όλη τη διάρκεια της χρονιάς (θα τη βρεις από 20,60€).

Αν πιστεύεις ότι θα της αρέσει κάτι πιο έντονο, μην το φοβηθείς. Στο κάτω-κάτω, εσύ ξέρεις καλύτερα το στυλ της – και στην τεράστια συλλογή του shopflix.gr θα βρεις σίγουρα την κατάλληλη παλέτα για εκείνη.

Διάλεξε την παλέτα που της ταιριάζει.

Για τον δάσκαλο

Είπαμε, είναι λιγότεροι – και, κυρίως, ξέρουμε ότι δεν θα μείνουν παραπονεμένοι από τα δώρα της unisex κατηγορίας. Πάντως, αν θέλεις να προσφέρεις στον δάσκαλο του παιδιού σου κάτι με καθαρά αρρενωπό χαρακτήρα, συστήνουμε ανεπιφύλακτα το σετ Mountain Pepper της Korres, με άρωμα και γαλάκτωμα για φροντίδα μετά το ξύρισμα.

Η στιβαρότητα του ξύλου παντρεύεται με νότες από περγαμόντο, λεβάντα, λευκό κέδρο, μήλο, πορτοκάλι, πιπέρι και musk για να δημιουργήσει ένα μεθυστικό ανδρικό άρωμα – ενώ ακόμη και αν δεν αγαπά τα προϊόντα περιποίησης προσώπου, θα εκτιμήσει σίγουρα τη μη λιπαρή υφή του γαλακτώματος.

Αγόρασέ το από 16,79€.

Άλλη μια δυνατή επιλογή; Το δερμάτινο πορτοφόλι της Cardinal με αντικλεπτικό σύστημα σε κλασικό, καφέ χρώμα. Λεπτό αλλά ανθεκτικό, χωρά τα πάντα χωρίς να πιάνει πολύ χώρο στην τσέπη του.

Ο σχεδιασμός του θα συνεχίσει να γοητεύει για πολλά χρόνια ακόμη – και τα ποιοτικά υλικά κατασκευής του δεν θα τον προδώσουν για δεκαετίες ολόκληρες.

Αγόρασέ το από 29€.

Για όλους και όλες

Επιλογές με χρηστικότητα και χαρακτήρα που δεν γνωρίζουν φύλο.

Στυλό Parker Jotter XL Monochrome Premium Ballpoint Ασημί

Αν και είναι εξίσου κλασικό δώρο για δασκάλους όσο και οι μπιζουτιέρες ή τα αποξηραμένα λουλούδια, το διαχρονικό στυλό της Parker έχει μια σημαντική διαφορά από τα υπόλοιπα: ακόμη και αν της το έχουν χαρίσει ξανά στο παρελθόν, ποτέ δεν μπορεί να έχει αρκετά.

Κομψό, ανθεκτικό και εξαιρετικά βολικό στη χρήση, θα βρίσκεται για χρόνια στην τσάντα της και ποτέ δεν θα βρεθεί εκτός μόδας.

Αγόρασέ το από 23,40€.

Σημειωματάριο Hugo Boss Elegance Storyline Ριγέ με Λάστιχο

Σε αντίστοιχο πνεύμα, ένα ποιοτικό σημειωματάριο θα αναβαθμίσει απευθείας τις μέρες του στο σχολείο – και μπορεί να γίνει ακόμη πιο προσωπικό, αν το παιδί αφήσει μια ιδιόχειρη αφιέρωση στην πρώτη σελίδα.

Οι επιλογές είναι αμέτρητες, όμως ξεχωρίσαμε το συγκεκριμένο της Hugo Boss, για τον εκλεπτυσμένο σχεδιασμό, την κλασική λειτουργικότητα και τη διαχρονική γοητεία που αποπνέει.

Αγόρασέ το από 19€.

Φορητά Μπλέντερ Singer

Πιάνει δουλειά στις 8 το πρωί. Πιστεύεις έχει χρόνο να ετοιμάσει και smoothie πριν φύγει από το σπίτι; Για αυτό και θα φροντίσεις από του χρόνου να μπορεί να το απολαύσει στο διάλειμμα, χάρη στο φορητό μπλέντερ της Singer που θα βρεις σε εξαιρετική προσφορά, σε τέσσερα μοναδικά χρώματα.

Γαλάζιο, ροζ, πράσινο ή διαχρονικό λευκό; Εσύ ξέρεις την απάντηση. Άλλωστε, όλα τους θα αποδειχθούν εξίσου ικανά στην παραγωγή πεντανόστιμων smoothie, χυμών και καφέδων – αλλά και κοκτέιλ, τα βράδια που θέλει να αποφορτιστεί από μια δύσκολη μέρα στο σχολείο.

Αγόρασέ το από 19,90€.

Tablet Γραφής Smartek Lcd 8.5» Μαύρο

Πανάλαφρο, λεπτό και όμορφο, το ηλεκτρονικό σημειωματάριο της Smartek είναι δώρο-πασπαρτού: μπορεί να το κολλήσει στο ψυγείο (η πίσω πλευρά είναι μαγνητική), για να κρατά προσωπικές σημειώσεις, αλλά και να το χρησιμοποιήσει σαν εργαλείο δουλειάς, φέρνοντάς το στο σχολείο και εντυπωσιάζοντας τα παιδιά με τις «μαγικές» ιδιότητές του.

Όπως και να ‘χει, θα εξοικονομήσει αμέτρητο χαρτί (και ξέρουμε όλοι πόσο αναγκάζονται να καταναλώνουν οι δάσκαλοι) και θα μπορεί να σβήσει μέσα σε ένα δευτερόλεπτο όποια σημείωση δεν χρειάζεται πλέον.

Αγόρασέ το από 9,95€.

Εγώ ελπίζω να τη βολέψω

Δεν πρόκειται για δική μας ευχή, αλλά για την ελπίδα ενός μικρού μαθητή του Μαρτσέλο Ντ’ Όρτα, του εκπαιδευτικού που δίδασκε για πολλά χρόνια στο Αρζάνο, μια φτωχή περιοχή της Νάπολης, συλλέγοντας μέσα στα χρόνια τις παιδικές εκθέσεις και ατάκες που τον εντυπωσίασαν περισσότερο.

Το «Εγώ ελπίζω να τη βολέψω» είναι το πρώτο βιβλίο που εξέδωσε αντλώντας από αυτό το υλικό, και αποκαλύπτει τον κόσμο όπως τον βλέπουν τα αθώα αλλά διορατικά μάτια των παιδιών. Το σπαρταριστά αστείο βιβλίο δεν πρέπει να λείπει από τη βιβλιοθήκη κανενός δασκάλου – και είναι τόσο οικονομικό, που κανείς δεν σε εμποδίζει από το να το συνδυάσεις με τα άλλα δυο της αρχικής τριλογίας («Ο Θεός μας έπλασε τζάμπα» και «Ο Ρωμαίος και η Ιουλιέτα αρραβωνιαστήκανε από κάτω»). Οι τίτλοι, που κατά πάσα πιθανότητα σε έκαναν να χαμογελάσεις, έχουν γραφτεί στο σύνολό τους από παιδικά χεράκια.

Αγόρασέ το από 6,32€.

Κούπα Μαύρο/Άσπρο Σετ 2 Τεμάχια

Άλλο ένα δώρο που πάντα θα είναι καλοδεχούμενο – και που θα χρησιμοποιηθεί σίγουρα πολύ; Ένα ωραίο ζευγάρι κούπες από ποιοτικά υλικά.

Το συγκεκριμένο, σε ουδέτερα χρώματα και παιχνιδιάρικο print, είναι κατάλληλο για κάθε γούστο. Κι ο καφές γίνεται πάντα νοστιμότερος όταν φιλοξενείται σερβίρεται στο τέλειο φλιτζάνι.

Αγόρασε το σετ από 13,45€.

Ακουστικά Toshiba RZE-D160H Μπλε

Με χρώμα που ξεχωρίζει χωρίς να είναι κραυγαλέο και κρυστάλλινο ήχο, τα ακουστικά της Toshiba θα τον ή την ακολουθούν παντού. Το προσαρμοζόμενο στήριγμα κεφαλής εξασφαλίζει ότι θα εφαρμόζουν άψογα και δεν θα κουράζουν ακόμη και έπειτα από πολλές ώρες ακρόασης.

Ανθεκτικά και ανοιχτά σε προκλήσεις, είναι κατάλληλοι σύντροφοι ακόμη και για πιο απαιτητικές περιστάσεις, όπως η άθληση, προσφέροντας πάντοτε δυνατό και πεντακάθαρο ήχο.

Αγόρασέ τα από 22,63€.

Φωτογραφική Μηχανή Fujifilm Instant Instax Mini 11 Charcoal Grey

Εδώ η τιμή ανεβαίνει λίγο – όμως μπορείς να ενώσεις τις δυνάμεις σου και με κάποιον άλλο γονιό, για ένα δώρο που θα το θυμάται για πάντα. Η Instax Mini 11 της Fujifilm προσφέρει πεντακάθαρες φωτογραφίες στη στιγμή και οπουδήποτε – ακόμη και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Ελαφριά, μικρή και απίστευτα εύχρηστη, θα αποτυπώνει κάθε σημαντική στιγμή της και θα της χαρίζει χαμόγελα. Και ίσως κάνει την αρχή με μια αναμνηστική φωτογραφία από τη φετινή της τάξη.

Αγόρασέ τη από 66,90€.