Τα αυγά είναι μία από τις πιο υγιεινές τροφές για τους ενήλικες και ειδικά για τα παιδιά. Αποτελούν εξαιρετική πηγή βιταμινών και μετάλλων, συμπεριλαμβανομένων των πιο δυσεύρετων, όπως η βιταμίνη D και η Β12. Είναι επίσης πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, χολίνη και πρωτεΐνες. Έρευνες έχουν βρει ότι τα αυγά μπορούν να υποστηρίξουν την καλή υγεία της καρδιάς και της όρασης εκτός από τη διαχείριση του βάρους.

Για τους γονείς, τα αυγά είναι επίσης μια εύκολη επιλογή γεύματος όταν έχετε λίγο χρόνο. Χρειάζονται λίγα λεπτά για να προετοιμαστούν και μπορούν να σερβιριστούν με μια ποικιλία άλλων επιλογών. Ωστόσο, το να κάνεις ένα επιλεκτικό νήπιο να φάει αυγά μπορεί να είναι μια πρόκληση. Σε ορισμένα παιδιά δεν αρέσει η εμφάνιση των αυγών, ενώ άλλα βρίσκουν προβλήματα με την υφή. Τα καλά νέα όμως, είναι ότι μπορείτε να το ενθαρρύνετε με αυτούς τους τρόπους:

Βάλτε το παιδί στην προετοιμασία

Γενικά, τα παιδιά έχουν περισσότερα κίνητρα να δοκιμάσουν νέα φαγητά, αν βοηθούν στην προετοιμασία του γεύματος. Αυτό τα βοηθά να αισθάνονται ότι ελέγχουν περισσότερο την κατάσταση και ότι είναι εξοικειωμένοι με το τι έχει το πιάτο τους. Τα αυγά είναι ένα σχετικά εύκολο πιάτο στην προετοιμασία, πράγμα που σημαίνει ότι είναι εύκολο να εμπλακούν τα παιδιά κάθε ηλικίας.

Πριν ξεκινήσετε, εξηγήστε στο παιδί σας τα διαφορετικά στυλ αυγών, ομελέτα, ποσέ, σφιχτά αυγά. Αφήστε το παιδί σας να επιλέξει το στυλ που θα φτιάξετε και ξεκινήστε.

Συνδυάστε τα αυγά με τα αγαπημένα του τρόφιμα

Μία ακόμα ευκολία των αυγών είναι ότι μπορούν να συνδυαστούν με μια ποικιλία άλλων συστατικών. Τα αυγά δεν είναι πολύ γευστικά από μόνα τους, που σημαίνει ότι μπορούν να συνδυαστούν με μια μεγάλη ποικιλία άλλων τροφίμων. Χρησιμοποιήστε το αγαπημένο φαγητό του παιδιού σας ως έμπνευση.

Για παράδειγμα, εάν το παιδί σας λατρεύει τα σάντουιτς, προσφέρετέ του ένα σάντουιτς με αυγοσαλάτα.

Προσέξτε το στήσιμο του πιάτου

Τα παιδιά είναι αυστηροί κριτές για αυτό και είναι σημαντικό να προσέχετε την εικόνα στα γεύματά τους. Ένας άλλος τρόπος για να πείσετε το παιδί να δοκιμάσει τα αυγά είναι να τα σερβίρετε σε διασκεδαστικό σχήμα.