Δεν υπάρχει κανένα μαγικό ελιξίριο που μπορεί να αντιστρέψει τη διαδικασία της γήρανσης. Υπάρχουν όμως κάποια tips στρατηγικής σημασίας, για να συμφιλιωθούμε με τον χρόνο και να μεγαλώνουμε όμορφα.

#1 Ενυδάτωση, τώρα!

Όταν η επιδερμίδα είναι καλά ενυδατωμένη και λάμπει από υγεία, φαίνεται πιο νεανική, ακόμα κι αν έχει κάποιες ρυτίδες, σε σχέση με ένα δέρμα που δεν έχει ρυτίδες αλλά είναι θαμπό. Αρα φροντίζετε ανελλιπώς την καθημερινή σας ενυδάτωση με την κατάλληλη σύνθεση, όσον αφορά τις ανάγκες και τον τύπο της επιδερμίδας σας.

 

#2 Καλλυντικά και ηλικία

Μην επιλέγετε καλλυντικά έχοντας ως γνώμονα την ηλικία αλλά τις ανάγκες σας. Αν, για παράδειγμα, χρησιμοποιείτε μια αντιγηραντική σειρά κατάλληλη για πιο ώριμες επιδερμίδες, το δέρμα σας μπορεί να «τεμπελιάσει», δηλαδή να συνηθίσει τα δραστικά συστατικά της, και να απαιτεί όλο και πιο ισχυρές συνθέσεις. Κάτι τέτοιο επιταχύνει αντί να επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης και ενδεχομένως να δημιουργήσει προβλήματα, π.χ. ακμή ή ευαισθησία. Επίσης άλλες ειδικές θεραπείες (χημικά πίλινγκ, δερμοαπόξεση κ.ά), πρέπει να γίνονται με σύνεση και κατόπιν συννενόησης με δερματολόγο, για να αποφευχθούν οι τραυματισμοί και η αποδυνάμωση της άμυνας του δέρματος.

 

#3 Χωρίς τον ορό μου

Εκτός από τον καθαρισμό και την ενυδατική κρέμα, το σέρουμ έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της περιποίησης. Ο λόγος είναι απλός. Η συμπυκνωμένη του σύνθεση και η ελαφριά υφή του διεισδύει γρήγορα, πιο γρήγορα από την κρέμα, στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος και αυξάνει στο μέγιστο τα οφέλη της κρέμας. Ωστόσο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και μόνο του.

 

#4 Η αλήθεια για τις ρυτίδες

Δεν υπάρχει προϊόν που σβήνει τις ρυτίδες, ωστόσο μπορεί να τις λειάνει ή να προλάβει την εμφάνισή τους. Για να εξαφανίσετε τις ήδη υπάρχουσες, πρέπει να καταφύγετε σε πιο επεμβατικές μεθόδους, όπως π.χ. το μπότοξ.

 

#5  Χέρια και λαιμός

Συχνά παραμελούνται. Κι όμως τα χέρια, όπως και ο λαιμός, προδίδουν την ηλικία. Κι αυτό γιατί η επιδερμίδα σε αυτές τις περιοχές είναι πιο λεπτή και έχει λιγότερους σμηγματογόνους αδένες απ’ ό,τι το πρόσωπο. Για τα χέρια: Επιλέξτε μια εξειδικευμένη αντιγηραντική σύνθεση κατά των κηλίδων, προκειμένου να είναι πάντα όμορφα και απαλά. Για τον λαιμό: Μην ξεχνάτε να τον καθαρίζετε και να εφαρμόζετε τις ίδιες περιποιητικές συνθέσεις με το πρόσωπο.

 

Αλήθεια ή ψέμα;

«Όσο πιο ακριβό, τόσο πιο καλό»

Αυτό είναι μύθος. Οι πιο αποτελεσματικές αντιγηραντικές κρέμες δεν είναι απαραίτητα εκείνες που έχουν σπάνια συστατικά και συνήθως τσουχτερό κόστος. Υπάρχουν οικονομικά προϊόντα με εξαιρετική δράση, αρκεί να διαθέτουν μερικά από τα συστατικά: Ρετινόλη, αντιοξειδωτικά, πεπτίδια και αντηλιακά φίλτρα.