Στην προσπάθειά σας να χάσετε βάρος μπορεί να πάρετε απόφαση να παραλείψετε κάποια γεύματα.

«Αν παραλείψω ένα γεύμα, θα γλιτώσω θερμίδες και θα αδυνατίσω πιο εύκολα», ίσως σκεφτείτε.

Ωστόσο, αυτή δεν είναι μια έξυπνη στρατηγική.

Γιατί δεν πρέπει να παραλείπετε γεύματα προκειμένου να χάσετε βάρος

Θα σκέφτεστε μόνο το φαγητό

Σίγουρα, το αδυνάτισμα είναι μια απαιτητική διαδικασία, ωστόσο δεν χρειάζεται να τη μετατρέψετε σε βασανιστήριο. Όταν δεν τρώτε συχνά, το σώμα σας αρχίζει να σας στέλνει σήματα ότι ήρθε η ώρα να φάτε. Ορμόνες όπως η γκρελίνη, η οποία προκαλεί την πείνα, και η λεπτίνη, η οποία καταπιέζει την πείνα, θα αλλάξουν έτσι ώστε να σας υποδείξουν ότι πεινάτε. Μπορεί να είναι πραγματικά δύσκολο να σκεφτείτε οτιδήποτε άλλο πέραν του φαγητού όταν ο οργανισμός σας έχει ανάγκη από ενέργεια. Η κατάσταση αυτή δεν είναι ό,τι καλύτερο όταν πρέπει να δουλέψετε, να συγκεντρωθείτε ή απλά να λειτουργήσετε.

Θα φάτε περισσότερο από όσο χρειάζεστε

Όταν κάθεστε για φαγητό νιώθοντας έντονη πείνα, είναι πιο πιθανό να φάτε περισσότερο από όσο χρειάζεστε, υπερκαλύπτοντας τις θερμίδες που χρειάζεστε κατά τη διάρκεια της ημέρας και κάπως έτσι να καταλήξετε φουσκωμένοι.

Είναι πιο πιθανό να οδηγηθείτε στην υπερφαγία όταν τρώτε γρήγορα και αγνοείτε τα σήματα κορεσμού που σας στέλνει ο οργανισμός σας.

Δεν θα μπορείτε να γυμναστείτε

Η γυμναστική είναι ένας σημαντικός σύμμαχος στην προσπάθειά σας να χάσετε βάρος, αφού ενισχύει την καύση θερμίδων του οργανισμού σας. Ωστόσο, η παράλειψη γευμάτων επηρεάζει και την ικανότητά σας να γυμναστείτε.

Όταν δεν έχετε ενέργεια δεν είναι εύκολο να βάλετε τα δυνατά σας στην προπόνησή σας. Επιπλέον, αν δεν τρώτε σωστά μετά την άσκηση, δεν θα ανεφοδιάσετε τα αποθέματα γλυκογόνου του οργανισμού σας (τα οποία χρειάζονται υδατάνθρακες) και δεν θα αποκαταστήσετε τους μυς σας (οι οποίοι χρειάζονται πρωτεΐνη).

Θα κάνετε ανθυγιεινές επιλογές στη συνέχεια

Όταν έχετε μείνει νηστικοί για μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι πολύ πιο πιθανό να αναζητήσετε κάτι παχυντικό όταν τελικά θα κάτσετε να φάτε. Έχει παρατηρηθεί ότι όταν οι άνθρωποι είναι πολύ πεινασμένοι, έχουν αυξημένη όρεξη για υδατάνθρακες και ζάχαρη, αφού αυτές οι τροφές ανεβάζουν τα επίπεδα σακχάρου.

Οι τροφές που είναι πλούσιες σε απλούς υδατάνθρακες και ζάχαρη θα σας κάνουν να νιώσετε άμεσα καλύτερα.

Το πρόβλημα είναι ότι η ενέργειά σας δεν θα κρατήσει για πολύ. Τρώγοντας απλούς υδατάνθρακες χωρίς λίπος, πρωτεΐνη ή φυτικές ίνες, το σάκχαρο στο αίμα σας θα ανέβει απότομα και το ίδιο απότομα θα πέσει μετά από λίγο, αφήνοντάς σας και πάλι πεινασμένους.