Υλικά για 4 μερίδες

1 φλιτζάνι γάλα

1/3 του φλιτζανιού κρέμα γάλακτος

3 αυγά

1/2 κιλό σπανάκι

250 γρ. φέτα

1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο

1 αυγό

1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

 

Εκτέλεση

Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε το γάλα και τα αυγά. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το σπανάκι  και τα ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το αλεύρι και χτυπάμε καλά. Σε ένα μικρό τηγάνι (νούμερο 18-20) ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Για να φτιάξουμε την κάθε κρέπα, γεμίζουμε ένα φλιτζανάκι του καφέ με το μείγμα και το ρίχνουμε στο τηγάνι, κουνώντας το για να απλωθεί παντού. Αφήνουμε την κρέπα να ψηθεί μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα και τη γυρίζουμε με μια σπάτουλα και από την άλλη πλευρά. Κατά τον ίδιο τρόπο δουλεύουμε με όλο το μείγμα.

Ψιλοκόψτε το σπανάκι και λιώστε το τυρί με το πιρούνι. Aναμείξτε τα για να ετοιμάσετε τη γέμιση. Σοτάρετε στο ελαιόλαδο τη γέμιση που φτιάξατε. Mόλις κρυώσει, ανακατέψτε τη με το αυγό. Γεμίστε τις κρέπες με τη γέμιση. Ψήστε τις σε μέτριο φούρνο για 30 λεπτά.