Πανελλήνιες 2022: Τα θέματα σε Λατινικά, Χημεία και Πληροφορική

Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τα θέματα στα τρία σημερινά εξεταζόμενα μαθήματα των Γενικών Λυκείων στις Πανελλήνιες 2022.
8 Ιουνίου 2022 | 11:34

Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τα θέματα στα τρία σημερινά εξεταζόμενα μαθήματα των Γενικών Λυκείων στις Πανελλήνιες 2022.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του φροντιστηρίου «Ορόσημο Πειραιά» σε συνεργασία με το in, τα θέματα ήταν αναμενόμενα και χωρίς να παρουσιάζουν ιδιαίτερες δυσκολίες.

Συγκεκριμένα. σύμφωνα με τους καθηγητές του φροντιστηρίου, τα θέματα των Λατινικών χαρακτηρίζονται από σαφήνεια και δεν παρουσιάζουν δυσκολίες.

Οι ερωτήσεις της εισαγωγής και της ετυμολογίας είναι απλές. Στη γραμματική επίσης τα θέματα είναι βατά, αλλά χρειάζεται προσοχή, διότι σε ορισμένες λέξεις ζητούνται δύο τύποι.

Οι παρατηρήσεις τους συντακτικού είναι, επίσης, απλές και κατανοητές και είναι δυνατόν να απαντηθούν γρήγορα και εύστοχα από τους καλά προετοιμασμένους μαθητές.

Αναφορικά με τα θέματα Πληροφορικής προσανατολισμού το Θέμα Α περιλαμβάνει αναμενόμενες ερωτήσεις Σ-Λ και ερωτήσεις/θεωρία από τη ύλη των δέντρων και του αντικειμενοστραφούς προγραμματισμού. Το δεύτερο θέμα είχε ασκήσεις συμπληρώσεις και μετατροπής, ιδιαίτερης προσοχής. Το Θέμα Γ ήταν αναμενόμενο θέμα συγγραφής προγράμματος (χωρίς χρήση πινάκων), ενώ το θέμα Δ ήταν  θέμα προγράμματος με χρήση πινάκων.

Σε ό,τι αφορά τα θέματα της Χημείας στο σύνολο τους χαρακτηρίζονται ως μέτριας δυσκολίας. Το Α Θέμα συγκεκριμένα ελέγχει βασικές γνώσεις. Το Β Θέμα έχει αρκετά ερωτήματα και απαιτεί χρόνο είναι όμως μέτριας δυσκολίας. Το Γ Θέμα είναι και αυτό μέτριας δυσκολίας. Το Δ Θέμα είναι πιο απαιτητικό με το Δ3 να είναι το πιο δύσκολο ερώτημα.

Αυλαία την Παρασκευή για τις Πανελλαδικές

Oι υποψήφιοι των ΓΕΛ ολοκληρώνουν τα εξεταζόμενα μαθήματα προσανατολισμού την Παρασκευή 10 Ιουνίου με Ιστορία, Φυσική και Οικονομία.

Αύριο, Πέμπτη, οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ εξετάζονται σε Ηλεκτροτεχνία 2, Αρχιτεκτονικό Σχέδιο, Ναυτικό Δίκαιο-Διεθνείς Κανονισμοί στη Ναυτιλία-Εφαρμογές, Ιστορία Σύγχρονης Τέχνης. Οι μαθητές των ΕΠΑΛ τελειώνουν με τις εξετάσεις στις 17 Ιουνίου.

Ακολουθούν τα Ειδικά Μαθήματα μεταξύ 18 και 30 Ιουνίου, τόσο για τους υποψηφίους των ΓΕΛ, όσο και των ΕΠΑΛ.

Οι βαθμολογίες αναμένεται να ανακοινωθούν όταν ολοκληρωθούν και τα Ειδικά Μαθήματα, ενώ οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου.

Για πρώτη φορά, οι συντελεστές βαρύτητας των εξεταζόμενων μαθημάτων για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ορίστηκαν από τα ίδια τα ΑΕΙ.

Οι εισακτέοι στα ΑΕΙ φέτος είναι 68.394, περίπου 10% λιγότεροι από πέρσι (77.415), ενώ στο νούμερο αυτό δεν περιλαμβάνονται οι θέσεις επιτυχόντων στις στρατιωτικές, πυροσβεστικές, αστυνομικές, λιμενικές σχολές και στο εμπορικό ναυτικό.

Πρόσφατα Άρθρα
Ελλάδα: Θα απαγορευτούν τα social media για παιδιά κάτω των 15; 3 Φεβρουαρίου 2026, 18:28
Eξαφάνιση 16χρονης από τη Νέα Σμύρνη: Συναγερμός από το «Χαμόγελο του Παιδιού» 3 Φεβρουαρίου 2026, 08:24
Επίδομα παιδιού: Μέσα στον Φεβρουάριο ανοίγει η πλατφόρμα 1 Φεβρουαρίου 2026, 13:10
Καιρός: Ισχυρές βροχές από το βράδυ στη χώρα 31 Ιανουαρίου 2026, 17:38
Λόρα: Βρίσκεται στη Γερμανία από την πρώτη ημέρα της εξαφάνισής της 30 Ιανουαρίου 2026, 16:59
Σχολεία: Δεν θα προσμετρώνται απουσίες από ιογενείς λοιμώξεις του αναπνευστικού – Τα δικαιολογητικά 29 Ιανουαρίου 2026, 12:45
Καλλιθέα: Τι συνέβη στο νεογέννητο κοριτσάκι προτού αφήσει την τελευταία του πνοή; 29 Ιανουαρίου 2026, 10:02
Καιρός: Η κακοκαιρία Kristin χτυπά με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλάζι 29 Ιανουαρίου 2026, 08:29
Γρίπη: Διασωληνωμένο στη ΜΕΘ 4χρονο αγοράκι έπειτα από επιπλοκές 28 Ιανουαρίου 2026, 16:11
Καιρός: Έρχονται δύο κύματα κακοκαιρίας και κόκκινος συναγερμός για την Κρήτη 27 Ιανουαρίου 2026, 08:55
SOS για τη γρίπη: Βαριά συμπτώματα, που «ξαναφουντώνουν» 26 Ιανουαρίου 2026, 13:11
Σέρρες: Σε διαθεσιμότητα η καθηγήτρια που φίμωσε τον μαθητή 26 Ιανουαρίου 2026, 08:42
Καιρός: Νέα επιδείνωση με καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες – Συναγερμός στην Αττική 26 Ιανουαρίου 2026, 08:16
Γρίπη: Περισσότερες από 130 νοσηλείες παιδιών τον Ιανουάριο 25 Ιανουαρίου 2026, 14:13
Καιρός: Βροχερό το σκηνικό την Κυριακή, με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας 25 Ιανουαρίου 2026, 09:07
imommy.gr © 2026 - All Rights Reserved
Exit mobile version