Υλικά για 2 άτομα
4 λιαστές ντομάτες
8 ντοματίνια
2 αγγουράκια
1 μικρό ξερό κρεμμύδι
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
2 κουταλιές κάππαρη
3 κουταλιές καλαμπόκι βραστό
6 ελιές
1 πράσινη πιπεριά
Φύλλα βασιλικού για γαρνίρισμα
Για το ντρέσινγκ
3 κουταλιές αγουρέλαιο
2 κουταλιές ξίδι από κόκκινο κρασί
Ανθός αλατιού

Εκτέλεση

1. Πλένετε καλά και κόβετε τα αγγουράκια με τη φλούδα τους σε λεπτές φέτες. Πλένετε τα ντοματίνια και τα κόβετε στη μέση.

2. Καθαρίζετε την πιπεριά από σπόρους και μεμβράνες στο εσωτερικό της και την κόβετε σε λεπτές ροδέλες. Κόβετε επίσης το κρεμμύδι σε φέτες και ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.

3. Βάζετε τα λαχανικά σε μια σαλατιέρα μαζί με τις ελιές, τη λιαστή ντομάτα κομμένη σε μικρά κομμάτια, την κάππαρη, το καλαμπόκι.

4. Σε ένα μικρό μπολ βάζετε τα υλικά του ντρέσινγκ και τα χτυπάτε με ένα πιρούνι ή με ένα σύρμα ανάδευσης μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

5. Γαρνίρετε τη σαλάτα με φυλλαράκια από φρέσκο βασιλικό ή δυόσμο, την περιχύνετε με το ντρέσινγκ και σερβίρετε.