Η ισορροπημένη διατροφή με τροφές γεμάτες θρεπτικά συστατικά αποτελούν το «κλειδί» για την βελτίωση των συμπτωμάτων μας όταν αρρωσταίνουμε, γεγονός που ισχύει και για τα παιδιά. Ωστόσο, στην περίπτωση των νηπίων η κατάσταση μπορεί να γίνει ελαφρώς πιο περίπλοκη, μιας και μπορεί να είναι πιο επιλεκτικά ή ιδιότροπα με το φαγητό τους.

Ποιες τροφές βοηθούν τα παιδιά να αναρρώσουν

Ωστόσο, ανάλογα με τα συμπτώματα που αντιμετωπίζει μερικές τροφές που μπορεί να το βοηθήσουν, περιλαμβάνουν:

Πλούσιες σε βιταμίνη C

Η βιταμίνη C είναι σημαντική για τον οργανισμό γιατί βοηθά στην προστασία από τις βλάβες των ελεύθερων ριζών. Είναι επίσης γνωστό ότι βοηθά στη βελτίωση των συμπτωμάτων πολλών ασθενειών. Μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση του ανοσοποιητικού συστήματος, στον μετριασμό των αλλεργικών αντιδράσεων και στην καταπολέμηση μολύνσεων.

Τροφές πλούσιες σε αυτήν την βιταμίνη είναι οι πιπεριές, οι πατάτες, το μπρόκολο, τα εσπεριδοειδή, οι φράουλες, τα λαχανάκια βρυξελλών.

Δοκιμάστε το BRAT

Πρόκειται για το αρκτικόλεξο (στα αγγλικά) που χρησιμοποιούν οι ειδικοί για να αναφέρουν τέσσερις από τις πιο εύκολες τροφές που τρώνε τα παιδιά όταν είναι άρρωστα. Πρόκειται για τις μπανάνες, το ρύζι, την σάλτσα μήλου και το τοστ. Μπορεί να είναι απλά αλλά είναι ήπια στο στομάχι.

Δεδομένου ότι αυτές οι τροφές είναι πιο εύκολο να αφομοιωθούν από το σώμα, σημαίνει ότι το παιδί θα χορτάσει χωρίς να δυσκολευτεί να τα χωνέψει.

Το νερό στο… πιάτο τους

Φροντίστε να επιλέγετε τροφές που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό όταν το παιδί σας είναι άρρωστο, ειδικά εάν δεν θέλει να πίνει νερό. Αυτό θα συμβάλλει στην ενυδάτωση του οργανισμού και μπορεί ακόμα να βελτιώσει τα συμπτώματά του.

Μερικές τροφές πλούσιες σε νερό περιλαμβάνουν το σέλινο, το πεπόνι, το μαρούλι, τα ροδάκινα, τα πορτοκάλια, το λάχανο, το κολοκύθι, τις ντομάτες, το κουνουπίδι, το αγγούρι, τις πιπεριές, τις φράουλες, το απλό γιαούρτι, το τυρί κότατζ και τις σούπες.

Φρούτα και λαχανικά

Εάν το παιδί εμφανίσει συμφόρηση, δοκιμάστε να προσθέσετε στα γεύματά του λαχανικά και φρούτα με έντονα χρώματα, όπως ο ανανάς, τα μούρα, τα ακτινίδια και οι γλυκοπατάτες. Όλα αυτά είναι ισχυρές πηγές αντιοξειδωτικών, ενζύμων, βιταμινών και μετάλλων, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στον καθαρισμό των ιγμορείων και στη μείωση της φλεγμονής.