Η Μέριμνα, με αφορμή τη Γιορτή του Πατέρα, την Κυριακή 19 Ιουνίου, προσκαλεί όλες/ους να εορτάσουν την ημέρα με τη συμμετοχή τους στην εκστρατεία #karta_agapis

Ο στόχος της δράσης μας είναι να απαλύνουμε την οδύνη της απώλειας αγαπημένου προσώπου στηρίζοντας ένα παιδί που χάνει το γονιό του, διασφαλίζοντας ένα  περιβάλλον που το κατανοεί και ανταποκρίνεται στις ανάγκες του.

Μέσω της δράσης αυτής θα χρηματοδοτηθεί η στήριξη παιδιών και εφήβων που πενθούν την απώλεια του πατέρα τους. Με την κατάλληλη ψυχολογική στήριξη που παρέχει η Μέριμνα τα παιδιά αναπτύσσουν νέα ψυχικά αποθέματα για να διαχειριστούν το θρήνο τους.

Ο θρήνος  είναι μία μακρόχρονη διεργασία στη διάρκεια της οποίας το παιδί βιώνει οδυνηρές αντιδράσεις καθώς προοδευτικά προσαρμόζεται στην απουσία του πατέρα του , αναπτύσσει έναν  εσωτερικευμένο  δεσμό μαζί της και επαναπροσδιορίζει την ιστορία της ζωής του.

Κάθε πατέρας, ακόμα και αν δεν είναι κοντά μας,  Ζει για Πάντα στην Καρδιά μας!

Τρόπος συμμετοχής, 13 – 20 Ιουνίου:

  1. Μπες στο https://merimna.org.gr/giorti-tou-patera-ecard/
  2.       Διάλεξε την κάρτα της προτίμησής σου
  3. Όρισε το ποσό της δωρεάς σου
  4.       Συμπλήρωσε τα στοιχεία του παραλήπτη της κάρτας
  5. Γράψε την ευχή σου στον πατέρα  της καρδιάς σου
  6. Με την ολοκλήρωση της δωρεάς σου, η e-ανθοδέσμη αγάπης θα αποσταλεί στο email που έχεις ζητήσει.
  7. 7. Ευχαριστήριο email και στην συνέχεια απόδειξη δωρεάς θα σταλεί στο δικό σου email. 

 

 

Οι εξειδικευμένοι ψυχολόγοι της Μέριμνας παρέχουν δωρεάν συμβουλευτική στήριξη και διευκολύνουν την προσαρμογή του παιδιού και της οικογένειας στην απώλεια αγαπημένου τους προσώπου. Το σύνολο συνεδριών για τη στήριξη κάθε παιδιού ή εφήβου για απώλεια γονιού από φυσικό αίτιο είναι τρεις περίπου μήνες.  Η διάρκεια της στήριξης στην απώλεια γονιού από αιφνίδιο ή βίαιο θάνατο είναι ένα με δύο χρόνια.