Αν πάλι αργήσατε να κοιμηθείτε το προηγούμενο βράδυ και απορείτε πώς θα βγείτε από το σπίτι σε αυτήν την άσχημη κατάσταση, σας έχουμε τη λύση.

Αρχικά βέβαια ετοιμάστε μία μεγάλη κούπα καφέ ή τσάι για να βρείτε τουλάχιστον την όρεξη να εκτελέσετε τα παρακάτω πέντε βήματα.

1. Ενυδατώστε το δέρμα σας

Είναι κάτι αυτονόητο: πρέπει να ξεκινάτε την ημέρα σας προσφέροντας στο δέρμα σας όλη την ενυδάτωση που χρειάζεται. Ειδικά μόλις βγείτε από το ντους, τότε που οι πόροι σας είναι ανοιχτοί, εφαρμόστε μία παχιά στρώση από την ενυδατική σας κρέμα.

2. Καλύψτε το βασικό αποδεικτικό της αϋπνίας σας

Δεν είναι άλλο από τους μαύρους κύκλους. Εφαρμόστε μία ελαφριά στρώση από το υγρό σας κονσίλερ, τόσο κάτω από τα μάτια, όσο και στο καπάκι του ματιού. Ίσως χρειαστεί να περάσετε από πάνω μία επίσης ελαφριά στρώση πούδρας για να σταθεροποιήσετε το αποτέλεσμα.

3. Ανοίξτε τα μάτια σας

Σε αυτό μπορούν να σας βοηθήσουν δύο πράγματα: η καφεΐνη και η μάσκαρα. Περάστε αρκετές στρώσεις μάσκαρα στις άνω βλεφαρίδες σας. Αποφύγετε τη μάσκαρα στο κάτω βλέφαρο, καθώς κάνει τα μάτια να δείχνουν κάπως καθοδικά.

4. Φωτεινά χείλη

Αποφύγετε τις σκούρες αποχρώσεις κραγιόν όταν είστε άυπνη και κουρασμένη. Ένα κραγιόν σε φωτεινή απόχρωση θα σας βοηθήσει να δείξετε φρέσκια στη στιγμή!

5. Ροδαλά μαγουλάκια

Αν έχετε 30 δευτερόλεπτα, αφιερώστε τα για να απλώσετε λίγο ροζ ρουζ στα μήλα του προσώπου σας. Θα φωτίσει την επιδερμίδα σας και θα σας δείξει πιο φρέσκια.