Είναι αλήθεια ότι το παιδί μεγαλώνοντας δεν θα θυμάται πολλά πράγματα από τα γενέθλια των πρώτων χρόνων της ζωής του. Παρόλα αυτά οι φωτογραφίες και οι αφηγήσεις σας θα το συνδέουν πάντα με το παρελθόν. Γι’ αυτό ό,τι ηλικία και αν έχει το μικρό σας οργανώστε του το πιο ευφάνταστο πάρτι και βοηθήστε το να περάσει όσο πιο διασκεδαστικά γίνεται. Ένας εύκολος και σχετικά οικονομικός τρόπος για να γίνει αυτό είναι το πάρτι να έχει ένα ιδιαίτερο θέμα.

 

Το άπειρο του διαστήματος

Γαλαξίες, αστέρια, πύραυλοι και διαστημάνθρωποι είναι λίγα μόνο από τα στοιχεία της διακόσμησης του πάρτι του παιδιού σας. Εκτός όμως της διακόσμησης μπορείτε ακόμα και να προσαρμόσετε διάφορα παιχνίδια που ήδη υπάρχουν. Μετατρέψετε για παράδειγμα το παιχνίδι «Αυγουλοδρομίες» σε «Γαλαξιοδρομίες». Έτσι αντί για ψεύτικο αυγό φτιάξετε έναν μικρό ψεύτικο γαλαξία με μια μπάλα από φελιζόλ. Δώστε από ένα πλαστικό κουτάλι σε κάθε παιδί. Χωρίστε τα παιδιά σε δύο ομάδες. Όποια ομάδα καταφέρει να ολοκληρώσει πρώτη τη διαδρομή (από την αφετηρία στο τέρμα και πίσω) θα κερδίσει.

 

Μια ζούγκλα πάρτι

Με το μικρό σας «αγρίμι» να είναι το κέντρο του ενδιαφέροντος, τι καλύτερο από το να  του οργανώσετε γενέθλια με θέμα την ζούγκλα; Συγκεντρώστε όλα τα φυτά που έχετε στο σπίτι, τα λούτρινα ζωάκια του δάσους και ό,τι άλλο παραπέμπει σε ζούγκλα και φτιάξτε μια όμορφη γωνιά. Μπορείτε να πάρετε ποτήρια σε σχήμα ανανά ή να σερβίρετε χυμούς μπανάνας. Προμηθευθείτε πιατάκια και πιρούνια μίας χρήσεως από μπαμπού. Επενδύστε όλο αυτό με την κατάλληλη μουσική ή με ήχους ζούγκλας.

 

Μια θάλασσα χρόνια πολλά

Εάν γιορτάσετε κοντά στην θάλασσα, ή σε κάποια εξοχική τοποθεσία, τι καλύτερο από το να επιλέξετε ένα θαλασσινό θέμα. Από γοργόνες έως πειρατές ανάλογα με τα ενδιαφέροντα και τις προτιμήσεις του παιδιού διακοσμήστε τον χώρο. Συγκεντρώστε ψεύτικα δίχτυα, κασελάκια και ψεύτικα νομίσματα. Πάρτε πειρατικά μονόκλ ή αξεσουάρ με ουρές γοργόνας και αφήστε τα παιδιά να διασκεδάσουν. Τέλος οργανώστε ένα εύκολο παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού δίνοντας έμφαση στα θαλασσινά στοιχεία.

 

Ένα παραμύθι για πάρτι

Χρησιμοποιήστε ως έμπνευση το αγαπημένο παραμύθι του παιδιού σας. Εκτυπώστε εικόνες από την εικονογράφησή του και διακοσμήστε τον χώρο με τα κυρίαρχα χρώματα του παραμυθιού. Μην διστάσετε να φτιάξετε μια γωνιά γύρω από μία πολυθρόνα, με χαλάκια και μαξιλάρες, ώστε να κάτσουν τα παιδιά οκλαδόν γύρω σας για να τους διαβάσετε το συγκεκριμένο παραμύθι.

 

Ο γύρος του κόσμου

Διαλέξτε ως θέμα μια χώρα. Εκτυπώστε σημαιάκια και μαγειρέψτε τις χαρακτηριστικές λιχουδιές. Για παράδειγμα αν επιλέξετε την Γαλλία φτιάξτε κρουασάν και μπαγκέτες, για την Ιταλία φτιάξτε πίτσα και τούρτα τιραμισού, για το Μεξικό τάκος και τορτίγιας… Μην διστάσετε να φορέσετε και εσείς, όλη η οικογένεια, χαρακτηριστικά ενδυματολογικά στοιχεία, της χώρας που επιλέξατε, στο ντύσιμό σας.