Δυο αλλαξιές ρούχα για την κάθε ημέρα, αντίστοιχος αριθμός εσωρούχων, ένα μικρό φαρμακείο και (τουλάχιστον) δυο ζευγάρια παπούτσια. Μήπως ξεχάσατε κάτι; Είτε κατευθύνεστε προς τις καταγάλανες ελληνικές θάλασσες, είτε σκοπεύετε να… πάρετε τα βουνά, η απάντηση είναι η ίδια: ξεχωριστή θέση στη βαλίτσα των οικογενειακών μας διακοπών πρέπει να έχει πάντα η προστασία από τον ήλιο – ξεκινώντας, φυσικά, από το  πολύτιμο αντηλιακό.

Η αξία της ολοκληρωμένης προστασίας γίνεται καλύτερα κατανοητή αν λάβουμε υπόψη μας ότι η ηλιακή ακτινοβολία δρα σωρευτικά, αυξάνοντας τον κίνδυνο για καρκίνο του δέρματος σε κάθε παρατεταμένη και απροστάτευτη έκθεση των παιδιών. Σε αριθμούς, αρκεί να αναφέρουμε ότι το 40-50% των βλαβών που σχετίζονται με την ακτινοβολία UV λαμβάνουν χώρα κατά την παιδική ηλικία και την εφηβεία, ενώ πέντε σοβαρά εγκαύματα πριν την ηλικία των 20 αυξάνουν τον κίνδυνο μελανώματος κατά 80%.

Τα καλά νέα; Υπάρχουν τρόποι να θωρακίσουμε το ευαίσθητο δέρμα των παιδιών και των μωρών, κρατώντας την υγιή όσο εκείνα απολαμβάνουν το ατέλειωτο καλοκαιρινό παιχνίδι. Σύμμαχοί μας, μια σειρά από προϊόντα, που μας ακολουθούν σε κάθε προορισμό και εξασφαλίζουν την ανεμελιά… των ενηλίκων.

Το «Α» της αντηλιακής προστασίας

Όπως καταλαβαίνετε, το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να μπει στη βαλίτσα – ή μάλλον στην τσάντα, για να το έχετε πρόχειρο – είναι το αντηλιακό των παιδιών. Προτιμήστε προϊόντα ειδικά σχεδιασμένα για παιδιά, τουλάχιστον με SPF50+ και με μεγάλη αντοχή στο νερό, ακόμη κι αν δεν πρόκειται να πάτε στην παραλία. Μην ξεχνάτε ότι, εκτός από το θαλασσινό νερό, πρέπει να λάβετε υπόψη σας και τον ιδρώτα στη διάρκεια των παιχνιδιών τους.

 

Πολύ καλά παραδείγματα αντηλιακών που καταφέρνουν να είναι φιλικά ακόμη και προς τα πλέον ευαίσθητα ή ακόμη και ατοπικά παιδικά δέρματα, παρέχοντας παράλληλα ολοκληρωμένη προστασία από τον ήλιο, συναντάμε στη σειρά Anthelios Dermo-pediatrics της La Roche – Posay, που περιλαμβάνει ένα βρεφικό και τρία παιδικά προϊόντα. Όλα τους είναι δερματικά και παιδιατρικά ελεγμένα, με ισχυρή προστατευτική δράση, γρήγορη απορρόφηση, πατενταρισμένες τεχνολογίες που εξασφαλίζουν αντοχή, ευχάριστη υφή και πανεύκολη εφαρμογή, ενώ είναι εμπλουτισμένα με το Ιαματικό Νερό της La Roche – Posay που αφήνει το δέρμα των παιδιών ακόμη πιο απαλό και ενυδατωμένο.

Στο imommy.gr ξεχωρίζουμε το Anthelios Dermo-Pediatrics Hydrating Lotion Eco-Conscious SPF50+ που εκτός από την επιδερμίδα των παιδιών προστατεύει και το περιβάλλον, αφού η υψηλή προστασία ευρέος φάσματος από UVA και UVB ακτινοβολία που προσφέρει, έρχεται σε νέα οικολογική συσκευασία με χαρτόνι, που μειώνει κατά 75% τη χρήση πρωτογενούς πλαστικού, αλλά και στη σύνθεσή του που σέβεται ακόμη περισσότερο τη θαλάσσια ζωή. Εξαιρετικά βολικό και εύκολο στη χρήση βρήκαμε το Anthelios Dermo-Pediatrics Invisible Spray SPF50+, με την πρακτική μορφή σπρέι, την κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τεχνολογία Netlock, που δημιουργεί ένα ομοιόμορφο φιλμ με αντοχή στο νερό, τον ιδρώτα και την άμμο, και την ανάλαφρη υφή που προσφέρει πολύ υψηλή ευρέος φάσματος προστασία από UVA και UVB ακτινοβολία και δεν αφήνει πίσω της λευκά ίχνη ή λιπαρότητα.

Κι αν πρόκειται για τις πρώτες διακοπές του βρέφους (άνω των 6 μηνών); Τότε, αποφεύγουμε τον ήλιο όσο το δυνατόν περισσότερο, προνοώντας, όμως, για το (σχεδόν αναπόφευκτο) ενδεχόμενο της τυχαίας έκθεσης. Το Anthelios Dermo-Pediatrics Baby Lotion SPF50+ της La Roche – Posay είναι ειδικά σχεδιασμένο για να παρέχει πολύ υψηλή προστασία ευρέος φάσματος από την ακτινοβολία UVA και UVB, ακόμη και στις πιο ευαίσθητες βρεφικές επιδερμίδες. Πέραν της πολύ υψηλής προστασίας ευρέος φάσματος που παρέχει, είναι εμπλουτισμένο με βούτυρο καριτέ φυσικής προέλευσης που ενυδατώνει και καταπραΰνει το δέρμα, ενώ ενισχύει τον επιδερμιδικό φραγμό. Στα μεγάλα plus και η ειδική συσκευασία με αντλία που κρατά μακριά από το προϊόν τους εξωτερικούς παράγοντες.

Εκκολαπτόμενα fashion icon

Ένα καλό αντηλιακό θα βοηθήσει πολύ, όμως δεν αρκεί από μόνο του για να προστατεύσει τα παιδιά μας. Μακριά ρουχαλάκια από ανάλαφρα υλικά που αναπνέουν – ιδανικά σε σκούρα χρώματα -, καπέλα και γυαλιά ηλίου είναι απολύτως απαραίτητα. Και φυσικά, ποτέ δεν πηγαίνουμε στην παραλία χωρίς μια ομπρέλα θαλάσσης ή ένα σκίαστρο που θα τα προστατεύσει από την άμεση έκθεση στον ήλιο.

Καταπράυνση

Όσο και αν προσέξετε, το δέρμα των παιδιών (αλλά και το δικό σας) θα υποστεί μια ελαφρά ταλαιπωρία από την έκθεση στον ήλιο και το αλάτι. Επομένως, πέραν της προστασίας, μεγάλη σημασία έχει και η ανάπλαση, που θα σταθεί ακόμη πιο πολύτιμη αν τελικά δεν καταφέρεται να αποφύγετε τα ηλιακά εγκαύματα. Η κρέμα ανάπλασης Cicaplast Baume B5 είναι κατάλληλη για όλα τα μέλη της οικογένειας, από… μηδέν έως 100 ετών, καταπραΰνοντας το ξηρό και ερεθισμένο δέρμα και επανορθώνοντας τη λειτουργία του επιδερμιδικού φραγμού. Για παιδιά και ενήλικες, μια εξαιρετικά πρακτική επιλογή είναι και το Cicaplast B5 Spray , το πρώτο αναπλαστικό σπρέι που σέβεται το μικροβίωμα και δεν ξηραίνει το δέρμα. Ψεκάζοντας στο πρόσωπο και το σώμα του παιδιού, του προσφέρετε ανακούφιση από τους ερεθισμούς, χωρίς να απαιτείται επάλειψη, αφού η αόρατη σύνθεση με τη μοναδική υφή απορροφάται άμεσα, χωρίς να κολλάει.

Και τα δυο προϊόντα περιέχουν το διάσημο Ιαματικό Νερό της La Roche – Posay, ενώ έχουν ως βασικό συστατικό το Madecasosside, το οποίο εκχυλίζεται από το άγριο αφρικανικό φυτό Centella asiatica. Χάρη στη συνεργασία της La Roche – Posay με τοπικές ΜΚΟ, το πολύτιμο φυτό, αλλά και ολόκληρο το οικοσύστημα στο οποίο αναπτύσσεται, προστατεύεται – στο πλαίσιο και της ευρύτερης δέσμευσης της εταιρείας στην προστασία του περιβάλλοντος, όπως εκφράζεται μέσα από πλούσιες δράσεις και πρωτοβουλίες.