Φτιάχνουμε κλασικό ρυζόγαλο

Κλασικό και αγαπημένο, το ρυζόγαλο είναι η ιδανική επιλογή για μια κρύα και θρεπτική λιχουδιά.
23 Ιουνίου 2022 | 08:00

Υλικά για έξι μερίδες

4 φλ. γάλα (0,5% λιπαρά)

1 μικρό φλ. ρύζι

4 κ.σ. ζάχαρη

Κανέλα σκόνη

1 κ.σ. κορνφλάουρ

1 φακελάκι βανίλια

Εκτέλεση

Βράστε το γάλα σε μέτρια φωτιά.

Στη συνέχεια, προσθέστε το ρύζι πλυμένο και αφήστε να βράσει καλά για 20-25 λεπτά.

Όταν είναι έτοιμο, διαλύστε το κορνφλάουρ με λίγο γάλα, προσθέστε το στην κατσαρόλα με το ρύζι ανακατεύοντας αργά.

Βάλτε και τη ζάχαρη και αφήστε να πάρει μία, δύο βράσεις.

Βγάλτε το από τη φωτιά και προσθέστε τη βανίλια ανακατεύοντας.

Μοιράστε το ρυζόγαλο σε έξι μπολ και πασπαλίστε με κανέλα.

Τρώγεται δροσερό.

Πρόσφατα Άρθρα
Λευκά φασόλια με ταχίνι και μυρωδικά 20 Δεκεμβρίου 2025, 08:00
Φαλάφελ με καρότο και κόλιανδρο 19 Δεκεμβρίου 2025, 08:00
Κοτόπουλο στη σχάρα με πέστο 18 Δεκεμβρίου 2025, 08:00
Αλμυρό κέικ ρεβιθιού 17 Δεκεμβρίου 2025, 08:00
Στρογγάνοφ με μανιτάρια 16 Δεκεμβρίου 2025, 08:00
Σαλάτα με ρεβίθια και τόνο 15 Δεκεμβρίου 2025, 08:00
Κέικ με κλημεντίνες και αμύγδαλα 14 Δεκεμβρίου 2025, 08:00
Μπισκότα παρμεζάνας 13 Δεκεμβρίου 2025, 08:00
Σπανακοπιτάκια 12 Δεκεμβρίου 2025, 08:00
Σουφλέ ζυμαρικών με μπρόκολο και κοτόπουλο 11 Δεκεμβρίου 2025, 08:00
Τσιγαριστά χόρτα με λαβράκι 10 Δεκεμβρίου 2025, 08:00
Κοτόπουλο με λάχανο, πράσο και ντομάτα 9 Δεκεμβρίου 2025, 08:00
Γλυκό βρώμης με σάλτσα καραμέλα 8 Δεκεμβρίου 2025, 08:00
Μακαρονάδα με σέσκουλα 7 Δεκεμβρίου 2025, 08:00
Ζυμαρικά με σολομό και μπρόκολο 6 Δεκεμβρίου 2025, 08:00
imommy.gr © 2025 - All Rights Reserved
Exit mobile version