Φτιάχνουμε κλασικό ρυζόγαλο

Κλασικό και αγαπημένο, το ρυζόγαλο είναι η ιδανική επιλογή για μια κρύα και θρεπτική λιχουδιά.
23 Ιουνίου 2022 | 08:00

Υλικά για έξι μερίδες

4 φλ. γάλα (0,5% λιπαρά)

1 μικρό φλ. ρύζι

4 κ.σ. ζάχαρη

Κανέλα σκόνη

1 κ.σ. κορνφλάουρ

1 φακελάκι βανίλια

Εκτέλεση

Βράστε το γάλα σε μέτρια φωτιά.

Στη συνέχεια, προσθέστε το ρύζι πλυμένο και αφήστε να βράσει καλά για 20-25 λεπτά.

Όταν είναι έτοιμο, διαλύστε το κορνφλάουρ με λίγο γάλα, προσθέστε το στην κατσαρόλα με το ρύζι ανακατεύοντας αργά.

Βάλτε και τη ζάχαρη και αφήστε να πάρει μία, δύο βράσεις.

Βγάλτε το από τη φωτιά και προσθέστε τη βανίλια ανακατεύοντας.

Μοιράστε το ρυζόγαλο σε έξι μπολ και πασπαλίστε με κανέλα.

Τρώγεται δροσερό.

Πρόσφατα Άρθρα
Tacos με γαρίδες και αβοκάντο 28 Απριλίου 2024, 08:00
Μαρμελάδα ανανά 27 Απριλίου 2024, 08:00
Μακαρόνια με κοτόπουλο και λιαστή ντομάτα 26 Απριλίου 2024, 08:00
Μπισκότα με φυστικοβούτυρο 25 Απριλίου 2024, 08:00
Υγιεινά νουντλς 24 Απριλίου 2024, 08:00
Σαλάτα με τόνο και φακές 23 Απριλίου 2024, 08:00
Χωριάτικη ομελέτα 22 Απριλίου 2024, 08:00
Γιαπράκια από την Κω 21 Απριλίου 2024, 08:00
Υγιεινό grilled cheese σάντουιτς 20 Απριλίου 2024, 08:00
Κεφτεδάκια κοτόπουλου 19 Απριλίου 2024, 08:00
Τάρτα με σπαράγγια, σπανάκι και μοτσαρέλα 18 Απριλίου 2024, 08:00
Baby πατάτες στο φούρνο 17 Απριλίου 2024, 08:00
Τιραμισού 16 Απριλίου 2024, 04:50
Super berry smoothie με βρώμη 15 Απριλίου 2024, 08:00
Smoothie μάνγκο – καρύδα 14 Απριλίου 2024, 08:00
imommy.gr © 2024 - All Rights Reserved