Οι υψηλές θερμοκρασίες και ο καυτός καλοκαιρινός ήλιος πιθανότατα θα σας οδηγήσουν στην παραλία. Είτε έχετε σκοπό να παίξετε ρακέτες και να κολυμπήσετε, είτε να χαλαρώσετε δίπλα στο κύμα, είτε απλώς να χαρείτε το νέο σας μαγιό, σίγουρα δε θέλετε να νιώθετε πεινασμένοι και χωρίς ενέργεια. Επομένως, είναι σημαντικό προτού φύγετε για την παραλία να οργανώσετε το τι θα πάρετε μαζί σας. Το αντηλιακό σας, ένα καπέλο και τα γυαλιά ηλίου είναι απολύτως απαραίτητα, όμως δεν πρέπει να ξεχνάτε και τα σνακ που θα χρειαστείτε, προκειμένου να αποφύγετε τις «ανθυγιεινές» επιλογές που είναι διαθέσιμες στις παραλίες.

Τι να πάρετε μαζί σας

Αξίζει να αφιερώσετε λίγο παραπάνω χρόνο στην προετοιμασία υγιεινών σνακ, τα οποία μπορείτε να φυλάξετε σε ένα μικρό φορητό ψυγείο ή σε μια ισοθερμική τσάντα, ώστε να τα προστατεύσετε από τη θερμότητα.

*Η πιο εύκολη επιλογή είναι τα συσκευασμένα προϊόντα, χωρίς υγρασία, τα οποία είναι ανθεκτικά στη ζέστη. Έτσι, τα κριτσίνια, τα κράκερ, οι φρυγανιές και τα παξιμάδια είναι μια εξαιρετικά πρακτική λύση. Προσέξτε όμως! Αν θέλετε να μείνετε χορτάτοι για αρκετή ώρα και να διατηρήσετε το σάκχαρό σας σε ισορροπία, θα πρέπει να φροντίσετε ώστε όλα τα παραπάνω να είναι ολικής άλεσης. Οι σύνθετοι υδατάνθρακες που περιέχονται στα τρόφιμα ολικής άλεσης έχουν μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και γι’ αυτό μεταβολίζονται με πιο αργό ρυθμό, γεγονός που τους καθιστά πιο χορταστικούς.

*Ιδανικό συνοδευτικό για τα κρακεράκια και τις φρυγανιές σας είναι μια πηγή πρωτεΐνης, για παράδειγμα ένα βραστό αυγό, 1-2 φέτες καπνιστή γαλοπούλα και λίγο τυρί. Μην ξεχάσετε όμως να τα φυλάξετε σε μία ισοθερμική τσάντα την οποία θα αφήσετε στη σκιά.

* Φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Μάλιστα, καλό είναι να επιλέξετε ορισμένα που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, ώστε να κρατήσετε τον οργανισμό σας ενυδατωμένο. Το καρπούζι, οι φράουλες, τα βερύκοκα, το ροδάκινο και το αγγούρι είναι μερικές από τις τροφές που είναι πλούσιες σε νερό και θα σας βοηθήσουν μικρούς και μεγάλους να καλύψετε τις αυξημένες ανάγκες του οργανισμού τους σε νερό.

*Σε καμία περίπτωση, μη φύγετε από το σπίτι χωρίς να έχετε μαζί σας δροσερό νερό, αφού αποτελεί τη νούμερο 1 επιλογή για την ενυδάτωση του οργανισμού κάτω από τον καυτό καλοκαιρινό ήλιο.

Άλλες ιδέες για σνακ

 

  • Τοστ με ψωμί ολικής άλεσης, γαλοπούλα και τυρί
  • Τοστ με ταχίνι και μέλι
  • Κουλούρι Θεσσαλονίκης
  • Ρυζογκοφρέτες
  • Ζελέ φρούτων
  • Γιαούρτι με κομμάτια φρέσκων φρούτων