Από την παράλειψη του περιγράμματος χειλιών μέχρι την υπερβολική χρήση κονσίλερ, υπάρχουν πολλά λάθη στο μακιγιάζ που μπορούν να σας προσθέσουν χρόνια και να σας αφαιρέσουν τη φρεσκάδα σας.

Συνεχίστε το διάβασμα και μάθετε πώς μπορείτε να πετύχετε μια φυσική, δροσερή εμφάνιση με μικρές αλλαγές στη ρουτίνα ομορφιάς σας.

Λάθος 1ο

Φοράτε μαύρο μακιγιάζ στα μάτια

Το μαύρο eye liner και η μαύρη σκιά μπορεί να αποδείχτηκαν σύμμαχοί σας όταν θέλατε να δείξετε εντυπωσιακή σε ένα πάρτυ, το κλειδί για μια φρέσκια εμφάνιση, όμως, είναι σίγουρα το να φωτίζετε την περιοχή των ματιών. Οι μαύρες γραμμές μπορεί να δείξουν αυστηρές σε ένα μεγαλύτερο δέρμα και να κάνουν τα μάτια σας να φαίνονται μικρότερα. Προτιμήστε λοιπόν μια καφέ, σοκολατένια απόχρωση στο μακιγιάζ των ματιών, η οποία θα χαρίσει μία γοητευτική πινελιά στο βλέμμα σας χωρίς το «σκληρό» αποτέλεσμα του μαύρου.

Λάθος 2ο

Φοράτε μακιγιάζ στα κάτω βλέφαρα

Η πολλή μάσκαρα ή το μολύβι στο κάτω βλέφαρο μπορούν να σας προσθέσουν χρόνια, τραβώντας την προσοχή στους μαύρους κύκλους και τις λεπτές γραμμές. Κρατήστε την περιοχή ουδέτερη και περιορίστε τις πολλές στρώσεις μάσκαρα στο άνω βλέφαρο. Αμέσως το βλέμμα σας θα ανασηκωθεί!

Λάθος 3ο

Παραλείπετε το περίγραμμα χειλιών

Ποτέ μην εφαρμόζετε κραγιόν αν δεν έχετε όρεξη να ασχοληθείτε πρώτα με το περίγραμμα χειλιών. Το μολύβι χειλιών πρέπει να γίνει το αγαπημένο σας προϊόν για ζουμερά, καλοσχηματισμένα χείλη.

Λάθος 4ο

Χρησιμοποιείτε λάθος το κονσίλερ

Το κονσίλερ είναι το μυστικό των γυναικών για ξεκούραστο βλέμμα. Για να πετύχετε, λοιπόν, νεανικό βλέμμα, προμηθευτείτε ένα κονσίλερ σε υγρή μορφή, καθώς αυτό απλώνεται καλύτερα και δείχνει πιο φυσικό, και εφαρμόζετέ το στην εσωτερική πλευρά του κάτω βλεφάρου.

Λάθος 5ο

Φοράτε σκιές με γκλίτερ

Μπορεί οι λαμπερές σκιές να μας φτιάχνουν τη διάθεση, όμως παράλληλα τονίζουν την περιοχή των ματιών με έναν όχι και τόσο κολακευτικό τρόπο. Προτιμήστε λοιπόν ματ σκιές, οι οποίες δίνουν ένταση στο βλέμμα χωρίς να σας στερούν τη φυσικότητά σας.

Λάθος 6ο

Φοράτε πούδρα

Πολλές γυναίκες με λιπαρό δέρμα καταφεύγουν στη λύση της πούδρας προκειμένου να πετύχουν ένα ματ αποτέλεσμα. Αν θεωρείτε ότι δεν μπορείτε να την αποφύγετε, τότε επιλέξτε ένα πινέλο για την εφαρμογή της, ώστε να μην επιβαρύνετε πολύ το δέρμα σας.

Λάθος 7ο

Δεν τονίζετε τα φρύδια σας

Αν θεωρείτε ότι το μολύβι φρυδιών προσδίδει ένα έντονο αποτέλεσμα που αγριεύει τα χαρακτηριστικά σας, προμηθευτείτε μία σκιά φρυδιών με ένα μικρό πινελάκι για τοπική εφαρμογή. Προτιμήστε μία απόχρωση στο χρώμα των φρυδιών σας ή αν είστε ανοιχτόχρωμη, έναν τόνο πιο ανοιχτό. Πρώτα σχεδιάστε το περίγραμμα και στη συνέχεια γεμίστε τα κενά.