Στα πρώτα χρόνια της ζωής του, κάθε «πρωτιά» είναι σημαντική. Όμως λίγες θα μείνουν στο μυαλό σας όσο η πρώτη φορά που θα δείτε το μωράκι σας να απολαμβάνει τη θάλασσα. Οργάνωση απαιτείται σίγουρα, όχι όμως και άγχος. Κι αν δείξετε τη δέουσα προσοχή – και εξοπλιστείτε με τα απαραίτητα προϊόντα για την προστασία του – θα το χαρείτε όλοι εξίσου.

Στο σωστό τόπο και χρόνο

Όσο κι αν ανυπομονείτε για τις πρώτες σας καλοκαιρινές βόλτες και βουτιές, η πρώτη του απευθείας επαφή με τον ήλιο θα πρέπει να περιμένει1. Και όπως συστήνουν και οι ειδικοί καλύτερα να αποφεύγονται οι βόλτες στην πλαζ μεταξύ 12 με 4 το μεσημέρι, όταν ο ήλιος είναι πιο έντονος. Παρεμπιπτόντως, αυτό δεν ισχύει μόνο για το μωράκι σας, αλλά και για εσάς τους ίδιους.

Πώς μοιάζει η ιδανική παραλία για… νεανικά μπάνια; Έχει παχύ ίσκιο – που τον ενισχύετε κι εσείς με την ομπρέλα σας – δεν έχει πολύ κύμα, για να νιώθετε όλοι ασφάλεια, έχει όσο το δυνατόν πιο καθαρά νερά (αναζητήστε γαλάζια σημαία) και είναι κοντά σε κάποια καφετέρια, όπου θα μπορείτε να προμηθευτείτε ό,τι χρειαστείτε ανά πάσα στιγμή. Γιατί όπως ξέρετε καλύτερα από εμάς, είναι απίθανο να μην προκύψει κάποια ανάγκη μέχρι να φύγετε. Και όσο καλά και να προετοιμαστείτε, κάτι μπορεί να έχετε ξεχάσει.

 

 

Μωράκια στον ήλιο

Το κατάλληλο timing δεν είναι αρκετό για να προστατεύσει την επιδερμίδα του μωρού σας. Απολύτως απαραίτητο είναι, φυσικά, και το αντηλιακό του, που θα πρέπει να είναι ειδικά σχεδιασμένο για τις αυξημένες ανάγκες ηλιοπροστασίας του βρεφικού δέρματος, αλλά και τόσο απαλό που να μην του προκαλεί ερεθισμούς και ενοχλήσεις.

Ένα εξαιρετικό παράδειγμα, είναι η νέα ολοκληρωμένη σειρά Mustela® Suncare για τα μωρά, τα παιδιά, τις εγκύους και όλη την οικογένεια. Κατάλληλα για όλους τους τύπους δέρματος, συμπεριλαμβανομένου του ευαίσθητου, του μη ανεκτικού, του ατοπικού και του φωτοευαίσθητου, καθώς δεν περιέχουν άρωμα, συνδυάζουν φίλτρα UVA και UVB με δείκτη SPF50 και 50+ για υψηλή προστασία από τις ακτίνες του ήλιου.

Επιπλέον, είναι ανθεκτικά στην άμμο, το νερό της θάλασσας και της πισίνας, αλλά και στην επαφή με την πετσέτα και τα ρούχα, ενώ είναι κατάλληλα για χρήση από την πρώτη ημέρα της ζωής του, για να είστε πάντα σίγουροι ότι είναι προστατευμένο. Και με την ευχάριστη υφή τους, φροντίζουν παράλληλα και για τη μέγιστη άνεσή του. Στα πολύ μεγάλα plus και το γεγονός ότι αξιοποιούν φίλτρα UV που σέβονται το περιβάλλον*. Η φροντίδα μας για τη Φύση είναι, άλλωστε, το σημαντικότερο δώρο που μπορούμε να κάνουμε στα παιδιά μας.

Ταυτόχρονα, η σειρά περιλαμβάνει τρεις διαφορετικούς τύπους αντηλιακών, ώστε να επιλέξετε εκείνο που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες της δικής σας οικογένειας.

Το High protection Sun Spray SPF50, σε μορφή spray, απλώνεται εύκολα στο πρόσωπο και το σώμα, γεγονός που το καθιστά ιδανικό για τις στιγμές του μεγάλου ενθουσιασμού, όταν είναι αδύνατον να σταθεί ακίνητο έστω και για τριάντα δευτερόλεπτα.

Το Very High Protection Sun Lotion SPF50+ για πρόσωπο και σώμα  σε πρακτικό μέγεθος των 40ml για εύκολη μεταφορά & σε νέα συσκευασία των 100 ml για μεγαλύτερη διάρκεια χρήσης.

Και το Family Sun Stick SPF50 που χωρά σε οποιαδήποτε τσάντα – για να το έχετε πρόχειρο και στην πόλη – και απλώνεται με άνεση στις «δύσκολες» περιοχές, όπως τα χείλη**, τα ζυγωματικά, τα σημάδια εκ γενετής και τα αυτάκια του.

Βασικό δραστικό συστατικό όλης της σειράς αντηλιακής προστασίας, όπως και όλων των προϊόντων της βραβευμένης εταιρείας βρεφικών και παιδικών προϊόντων περιποίησης, είναι το Βιολογικό αβοκάντο – γενικώς, τα εξειδικευμένα προϊόντα της Mustela® αποτελούνται κατά μέσο όρο κατά 96% συστατικά φυσικής προέλευσης*** – ενώ έχουν κλινικά αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα, για να είστε σίγουροι ότι του προσφέρετε το καλύτερο.

Κανόνες (υπερ)προστασίας

Όταν μιλάμε για βρέφη, ποτέ δεν μπορούμε να γίνουμε υπερβολικοί στα μέτρα που παίρνουμε για να τα κρατήσουμε ασφαλή από την υπεριώδη ακτινοβολία. Για αυτό θα πρέπει να έχετε πάντα μαζί σας καπέλο, γυαλιά και μπλουζάκι – και ιδανικά ένα μαγιό με φίλτρα UV. Και πέρα από την αρχική εφαρμογή του αντηλιακού του, βεβαιωθείτε ότι απλώνετε μια πλούσια στρώση σε όλο το σώμα του κάθε δύο ώρες.

Και… μπλουμ!

Η στιγμή που όλοι περιμένατε έφτασε. Το αντηλιακό απλώθηκε, η παραλία είναι πλέον μπροστά σας, και το μικρούλι σας κοιτάζει απορημένο τη γαλάζια ομορφιά. Το επόμενο βήμα… πρέπει να είναι βήμα και όχι βουτιά. Για να εξοικειωθεί πραγματικά με το υγρό στοιχείο και να το αγαπήσει με την πρώτη ματιά, η πρώτη επαφή του με το νερό πρέπει να γίνει αργά και σταδιακά.

Κρατώντας το απαλά στην αγκαλιά σας, βρέξτε με λίγο νερό τα ποδαράκια του και, παρατηρώντας τις αντιδράσεις του, κάντε το ίδιο με το υπόλοιπο σώμα. Αν δείτε πως αντιδρά θετικά, βυθίστε τα πατουσάκια του στη θάλασσα και κουνήστε το ελαφρά στο νερό – πάντα κρατώντας το σταθερά στα χέρια σας. Δείχνει να το απολαμβάνει; Ώρα να γνωριστεί με τη σαμπρέλα του, η οποία – προφανώς – δεν πρέπει να σας ξεφύγει ούτε για δευτερόλεπτο.

Συγχαρητήρια! Βρίσκεστε μπροστά σε έναν (πολύ) μικρό κολυμβητή. Απλώς βεβαιωθείτε ότι θα το βγάλετε από το νερό αμέσως μόλις δείτε τα δαχτυλάκια του να μουλιάζουν. Η σχέση του με το κολύμπι μόλις άρχισε να αναπτύσσεται. Και μέσα σε λίγα χρόνια, θα έχει πλέον ανθίσει.

Keep in mind! Όλα τα προϊόντα Mustela® συνιστώνται από τον Σύλλογο Μαιών2 και διατίθενται στα φαρμακεία, στα ηλεκτρονικά φαρμακεία και σε επιλεγμένα σημεία πώλησης.

 

* Με Φίλτρα UV που συμμορφώνονται με τη συμφωνία της Χαβάης για τη διατήρηση των θαλάσσιων οικοσυστημάτων, συμπεριλαμβανομένων των κοραλλιογενών υφάλων.

** Χρήση σε μωρά άνω του 1 έτους

*** Κατά μέσο όρο στη βρεφική και παιδική σειρά

1 Παιδιά κάτω των 3 ετών δεν πρέπει να εκτίθενται στον ήλιο. Σε περίπτωση που η έκθεση στον ήλιο είναι αναπόφευκτη, να γίνεται σε συμμόρφωση με τις οδηγίες έκθεσης στον ήλιο.

2 Σύλλογος Επιστημόνων Μαιών-Μαιευτών Αθήνας