Ευτυχώς, η αλλαγή της πάνας είναι αρκετά εύκολη, ειδικά όταν ξέρετε πώς να αποφύγετε την ούρηση από το αγοράκι σας. Με μερικές συμβουλές και κόλπα, θα το κάνετε σαν επαγγελματίας!

Ετοιμάστε τα πάντα έγκαιρα

Ακόμη κι αν το μωρό σας κλαίει ή είναι φανερό ότι η πάνα του θέλει αλλαγή, αφιερώστε χρόνο για να ετοιμάσετε την περιοχή της αλλαξιέρας σας. Πιάστε μια πάνα και ανοίξτε την, αφαιρέστε μερικά μαντηλάκια, ετοιμάστε τα νέα ρουχαλάκια. Αυτό δεν διευκολύνει μόνο την αλλαγή της πάνας, αλλά διασφαλίζει επίσης ότι δεν θα χρειαστεί να αφήσετε ούτε στιγμή το μωρό σας χωρίς επίβλεψη. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο όταν κάνετε νυχτερινή αλλαγή πάνας, καθώς συνήθως είστε εξαντλημένοι και δεν είστε πλήρως εκεί.

Αφαιρέστε τα ρούχα του μωρού

Εάν το μωρό σας έχει κάνει κακά, θα θέλετε να αφαιρέσετε τα ρούχα από πάνω προς τα κάτω. Αυτό σας βοηθά να διασφαλίσετε ότι δεν θα έχετε κακά στο κεφάλι του μωρού σας. Εάν το μωρό φοράει φορμάκι και δεν κατέστρεψε τα ρούχα του, απλώς ξεκουμπώστε το και τραβήξτε τα «αυτάκια» προς τα πίσω, αφήνοντας ολόκληρη την περιοχή της πάνας χωρίς ρούχα.

Τοποθετήστε μια πετσέτα από κάτω

Πιάστε μια πετσέτα και τοποθετήστε την κάτω από το πωπουδάκι του μωρού σας. Μερικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν μια καινούργια πάνα με τον ίδιο τρόπο, αλλά αν το μωρό ουρήσει κατά τη διάρκεια μιας αλλαγής, μόλις την σπαταλήσατε. Αντίθετα, τοποθετώντας κάτι απορροφητικό κάτω από το μωρό σας σε περίπτωση που κάνει τσίσα ή κακά πριν φορέσει τη νέα πάνα, αυτό δεν θα συμβεί.

Ανοίξτε την πάνα και τοποθετήστε αμέσως μια πετσέτα από πάνω

Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τα αγόρια! Ο κρύος αέρας τρομάζει το μωρό μόλις αφαιρέσετε την πάνα του και μπορεί να το κάνει να πιτσιλίσει τα πάντα με ούρα, κάτι που δεν είναι διασκεδαστικό για κανέναν. Επίσης, δεν είναι πρωτόγνωρο για ένα αγοράκι να κατουρήσει στο πρόσωπό του! Μια άλλη επιλογή –ίσως όχι η καλύτερη όμως- είναι να ανοίξετε την βρώμικη πάνα πριν την αφαιρέσετε, για να μπει δροσερός αέρας και σε περίπτωση που το αγοράκι σας κάνει τσίσα να λερωθεί αυτή.

Σκουπίστε το αγοράκι

Εάν το μωρό σας είναι νεογέννητο, ίσως τα κανονικά μαντηλάκια να σας φανούν πολύ σκληρά, καθώς μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό ή εξάνθημα στο μωρό σας. Εάν αυτό συμβεί, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ένα υγρό πανί. Στα αγοράκια θα θέλετε να σκουπίσετε τα πάντα και να βεβαιωθείτε ότι σκουπίζετε τους όρχεις και τις σχισμές μεταξύ των μηρών. Για να σκουπίσετε το μωρό -ειδικά αν έχει κάνει κακά- πιάστε και τους δύο αστραγάλους του με το ένα σας χέρι και σηκώστε το. Μετά χρησιμοποιήστε το άλλο χέρι για να το σκουπίσετε.

Εφαρμόστε τυχόν κρέμες και αφήστε το μωρό για λίγο να στεγνώσει

Με τα αγόρια, η ταχύτητα είναι το «κλειδί» για μια ακατάστατη αλλαγή πάνας. Αλλά αν το μωρό σας έχει σύγκαμα από την πάνα, θα θελήσετε να εφαρμόσετε κρέμα για να το ανακουφίσετε. Εάν είναι δυνατόν, αφήστε το για λίγο χρόνο να στεγνώσει στον αέρα.

Κλείστε την πάνα και ντύστε το

Τοποθετήστε την ανοιχτή, καθαρή πάνα κάτω από το μωρό, σηκώνοντας το πίσω μέρος της περίπου κατά ¼ πάνω από την πλάτη του. Αυτό βοηθά στο να αποτρέψετε τυχόν νέα κακάκια να κυλήσουν προς τα πίσω. Στρέψτε το πέος του μωρού σας προς τα κάτω πριν κλείσετε την πάνα. Αυτό βοηθά να διασφαλιστεί ότι τα τσίσα δεν θα βγουν από την πάνα!

Κλείστε τις αυτάκια της πάνας, σε απόσταση περίπου 5-10 εκατοστά το ένα από το άλλο, ανάλογα με το μέγεθος του μωρού. Τέλος, περάστε ένα δάχτυλο κάτω από το τελείωμα της πάνας στα πόδια του μωρού για να βεβαιωθείτε ότι η σγουρή άκρη είναι έξω. Αυτό βοηθά στη σύλληψη και στην αποφυγή των διαρροών. Συνεχίστε να ντύνετε το μωρό σας.

Διπλώστε την πάνα και καθαρίστε. Μόλις το μωρό σας βρίσκεται σε ασφαλές μέρος, διπλώστε την πάνα και πετάξτε την και, τέλος, καθαρίστε την περιοχή.

Συγχαρητήρια! Τα καταφέρατε!