Ακόμα και αν τα γεύματα της ημέρας σας είναι θρεπτικά και ισορροπημένα, σίγουρα θα έχετε έρθει κάποια στιγμή αντιμέτωποι με την έντονη επιθυμία για γλυκό. Κι ενώ μερικές φορές είναι εύκολο να την αγνοήσουμε, άλλες μέρες όχι μόνο δεν μπορούμε αλλά τελικά καταλήγουμε να «εκτροχιαζόμαστε» εντελώς.

Λιγούρα για γλυκό;

«Φρένο» σε αυτήν την έντονη επιθυμία μπορεί να αποτελέσει η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε θρεπτικά συστατικά κατά την διάρκεια της ημέρας, καθώς αυτό διασφαλίζει ότι θα αισθάνεστε γεμάτοι τις περισσότερες ώρες της ημέρας.

Αλλά αν βρεθείτε σε μια δύσκολη κατάσταση με κάποια απροσδόκητη «λιγούρα», υπάρχει το κορυφαίο φυσικό σνακ που μπορείτε να καταναλώσετε για να την «νικήσετε».

Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτό είναι τα δαμάσκηνα και οι τρόποι που μπορεί να σας βοηθήσουν είναι πολλοί:

Γιατί να επιλέξετε δαμάσκηνα

Για αρχή, τα δαμάσκηνα είναι χορταστικά και μπορούν να ικανοποιήσουν το αίσθημα της πείνας. Σύμφωνα μάλιστα, με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Nutrition Bulletin, οι άνθρωποι που κατανάλωναν δαμάσκηνα ένιωθαν λιγότερα πεινασμένοι και κατανάλωναν λιγότερες θερμίδες συνολικά.

Ένας άλλος αξιόπιστος τρόπος με τον οποίο τα δαμάσκηνα μπορούν να βοηθήσουν στην εξάλειψη της ενοχλητικής επιθυμίας για ζάχαρη είναι η παροχή γλυκύτητας χωρίς την προσθήκη ζάχαρης. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς η προσθήκη ζάχαρης είναι γνωστό ότι έχει εθιστικές ιδιότητες για τον εγκέφαλο.

Τα δαμάσκηνα είναι φυσικά γλυκά, ένας παράγοντας που μπορεί να βοηθήσει στην ικανοποίηση της επιθυμίας για γλυκό.

Επιπλέον, περιέχουν φυσικά αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και μέταλλα, μαζί με φυτικές ίνες που κάνουν το σνακ χορταστικό εκτός από απολαυστικό. Κάθε δαμάσκηνο έχει 3,5 γραμμάρια φυσικά σάκχαρα και 0,5 γραμμάρια φυτικών ινών.