Μιας και το χρώμα που θα επιλέξετε για το βρεφικό δωμάτιο θα είναι το πρώτο που θα βλέπει περισσότερο το μωρό σας, θα ήταν καλό να εξερευνήσετε τις επιλογές σας και να κάνετε την καλύτερη. Μάλιστα, ορισμένοι ερευνητές επισημαίνουν ότι το χρώμα μπορεί να έχει μακροχρόνιες επιδράσεις στο παιδί και για αυτό δίνουν μερικές κατευθυντήριες γραμμές προς τους γονείς για να κάνουν την καλύτερη και πιο ωφέλιμη για το παιδί επιλογή.

Πράσινο ή μοβ;

Ενώ πολλοί εξακολουθούν να επιλέγουν το παραδοσιακό ροζ ή μπλε, που συνδέεται με το φύλο, ορισμένοι προτιμούν ένα ουδέτερο γκρι. Όταν οι γονείς ξεκινούν να σκέφτονται τους υπόλοιπους χρωματικούς συνδυασμούς της παλέτας, τότε τα πράγματα γίνονται πιο σύνθετα.

Οι ειδικοί προτείνουν συγκεκριμένες αποχρώσεις, δεδομένου του σχεδόν παγκόσμιου consensus αναφορικά με την σύνδεση χρωμάτων και συναισθημάτων.

Για παράδειγμα, το πράσινο, συνήθως σχετίζεται με τη φύση και το βλέπουμε περισσότερο στην ζωή μας. Από το μοβ, παράλληλα, «πηγάζει» μια βασιλική αίσθηση που φαίνεται πως μαγεύει τα παιδιά.

Είναι το κόκκινο καλή επιλογή;

Το κόκκινο, όπως πολλοί γνωρίζουν, είναι το χρώμα που σχετίζεται εντονότερα με τον θυμό. Ουσιαστικά αποτελεί την απόχρωση που επιλέγουμε όταν μιλάμε και για την δική μας έντονη συναισθηματική κατάσταση όταν νευριάζουμε.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχουν οφέλη από το κόκκινο χρώμα αλλά θα μπορούσαν να αντισταθμιστούν από τα αρνητικά, δεδομένου ότι είναι ένα έντονα συναισθηματικά φορτισμένο χρώμα, άμεσα συνδεδεμένο με τον θυμό.

Ποιο είναι το ιδανικό χρώμα;

Φυσικά, όλα εξαρτώνται από την προσωπική επιλογή και όλα έχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Το κίτρινο, το οποίο μπορεί να θεωρηθεί ένα ζεστό και φιλόξενο χρώμα, μπορεί επίσης να γίνει ενοχλητικό αναλόγως της απόχρωσης ενώ το πορτοκαλί σχετίζεται με την επικοινωνία.

Οι επιλογές είναι πραγματικά δεκάδες και για κάθε γονιό που δυσκολεύεται να επιλέξει, οι ειδικοί προτείνουν την ιδανική λύση του ουδέτερου χρώματος, με την χρήση πολύχρωμων αξεσουάρ και επίπλων που θα δώσουν την πολύτιμη προσωπική και παιχνιδιάρικη πινελιά.