Ψάθες, πετσέτες και κουβαδάκια. Ρούχα για το πρωί, ρούχα για το βράδυ, ρούχα για όταν – αναπόφευκτα – λερωθεί το παιδί. Παιχνίδια ηλεκτρονικά, παιχνίδια αναλογικά, βιβλία για τους μεγάλους. Η λίστα των πραγμάτων που βρίσκουν (όπως-όπως) μια θέση στην οικογενειακή βαλίτσα των διακοπών είναι πραγματικά ατέλειωτη. Είναι ανάγκη, λοιπόν, να έχουμε και ο καθένας το δικό του αντηλιακό;

Ένα για όλους και όλοι με ένα

Η απάντηση είναι, μάλλον αναμενόμενα, αρνητική. Από τη μία, ό,τι προορίζεται για το παιδικό δέρμα είναι κάτι παραπάνω από καλό και για το δικό μας. Από την άλλη, τα αντηλιακά που προορίζονται για ενήλικες μπορούν κάλλιστα να χρησιμοποιηθούν και στα μικρά μας, με τον όρο ότι επιτυγχάνουν την προστασία από τον ήλιο μέσω οργανικών ή/και φυσικών φίλτρων, που δεν προκαλούν ερεθισμούς – και ότι η προστασία αυτή είναι όσο το δυνατόν υψηλότερη.

Πάρτε για παράδειγμα την Crème Solaire FPS 50+ της Dermagor, που στηρίζεται σε έναν ειδικά μελετημένο συνδυασμό φυσικών και οργανικών φίλτρων, φυτικών εκχυλισμάτων και αντιοξειδωτικών ουσιών που παρέχουν κορυφαία προστασία από την UVA/UVB ακτινοβολία, αλλά και άριστη ανοχή από το δέρμα. Η απαλή σύνθεσή του ενυδατώνει και θρέφει σε βάθος το δέρμα ενώ παράλληλα χαρίζει ένα πέπλο απαλότητας και φρεσκάδας που διαρκεί– πράγμα επιθυμητό για κάθε ηλικία – ενώ ταυτόχρονα απαλύνει τους ερεθισμούς και προστατεύει από την πρόωρη φωτογήρανση.

Με τη δύναμη της φύσης

Στα κύρια συστατικά του περιλαμβάνονται ορισμένα από τα αγαπημένα μας δώρα της φύσης, όπως το έλαιο των καρπών του φυτού Macadamia, που είναι πλούσιο σε βιταμίνες και πολύτιμα λιπαρά οξέα που θρέφουν και προστατεύουν το δέρμα αποτρέποντας την ξηρότητα, αλλά και το έλαιο καρύδας που αφήνει την επιδερμίδα φρέσκια και απαλή.

Το εκχύλισμα από Candelilla, ένα φυτό από το βόρειο Μεξικό που είναι γνωστό για τις θεραπευτικές του ιδιότητες, προστατεύει και ανακουφίζει από τους ερεθισμούς ακόμη και το ευαίσθητο παιδικό δέρμα, ενισχύοντας την ενυδάτωση, ενώ οι αντιοξειδωτικές βιταμίνες τοκοφερόλη και ρετινόλη κάνουν δώρο στους ενήλικες την προστασία από τη φωτογήρανση και τις ελεύθερες ρίζες.

Αντιθέτως, από τη φόρμουλα του Crème Solaire FPS 50+ απουσιάζουν πλήρως το οινόπνευμα, τα parabens και οι χρωστικές. Προσθέστε σε αυτά και το γεγονός ότι τα αντηλιακά του φίλτρα συμμορφώνονται στους ευρωπαϊκούς κανονισμούς υγείας για την προστασία του δέρματος από την υπεριώδη ακτινοβολία UVA/UVB, το ότι η ευγένειά του προς την επιδερμίδα έχει επιβεβαιωθεί μέσα από δερματολογικό έλεγχο και το ότι είναι μη φαγεσωρογόνο, και έχετε ένα αντηλιακό πραγματικά ιδανικό για όλη την οικογένεια.

Ανέμελα πλατσουρίσματα

Όσο για τις επαναλήψεις του; Ένας (σωστός) γενικός κανόνας λέει ότι το αντηλιακό θα πρέπει να εφαρμόζεται εκ νέου κάθε φορά που βγαίνετε από τη θάλασσα, αλλά και κάθε δυο ώρες. Τι συμβαίνει, όμως, την ώρα που παίζετε χαρούμενοι με το νερό; Το Dermagor Crème Solaire FPS 50+, χάρη στην υψηλή του ανθεκτικότητα στο νερό και τον ιδρώτα, θα σας κρατήσει ασφαλείς μέχρι να ξαναβγείτε στη στεριά.

Έτσι κι αλλιώς, η σύνθεσή του είναι ειδικά σχεδιασμένη για μεγάλης διάρκειας, χρονοσταθερή φωτοπροστασία, ενώ η υφή του, που επιτρέπει την εύκολη εφαρμογή και την άμεση απορρόφησή του, δεν αφήνει πίσω της το παραμικρό ενοχλητικό αίσθημα «κολλήματος» ή λιπαρότητας, αλλά ούτε και λευκά σημάδια. Και πάμε στοίχημα ότι ούτε τα παιδιά θα μπορέσουν να αντισταθούν στο φυσικό, πολύ απαλό και ευχάριστο άρωμά του, που προέρχεται από τα φυτικά έλαια που περιέχει.

Απλώς θυμηθείτε: αν το μικρό σας είναι ακόμη πολύ μικρό – δηλαδή κάτω από τριών ετών – δεν πρέπει να εκτίθεται στον ήλιο, όσο υψηλής ποιότητας και αν είναι το αντηλιακό σας.

Μάθετε περισσότερα για το Dermagor Crème Solaire FPS 50+.