Ακόμα και ένα μικρό δωμάτιο μπορεί να γίνει open space και να αποκτήσει άλλον αέρα, αρκεί να εκμεταλλευτείτε σωστά τις γωνίες του δωματίου αλλά και τα έπιπλα που έχετε επιλέξει για το παιδικό δωμάτιο.

Πώς θα δημιουργήσετε open space παιδικό

Εάν το δωμάτιο έχει γωνία τότε εκεί θα ήταν καλύτερο να τοποθετήσετε το κρεβάτι του παιδιού, ώστε να σχηματιστεί μια μικρή «φωλίτσα», που το παιδί θα μπορεί να πηγαίνει για να χαλαρώνει, να ηρεμεί και να ξεκουράζεται.

Βοηθήστε το να καταλάβει ότι πρόκειται για μια «ήρεμη ζώνη» στην οποία μπορεί να καταφεύγει ότι νιώθει κουρασμένο ή πιεσμένο ώστε να ηρεμεί και να ανασυντάσσει τις δυνάμεις του.

Εάν στο δωμάτιο υπάρχει παράθυρο, τότε θα ήταν καλό να τοποθετήσετε ακριβώς από κάτω το γραφείο του, όπου μπορεί να ζωγραφίζει, να παίζει και αργότερα να διαβάζει. Αυτό διότι το φυσικό φως βελτιώνει την διάθεση και μπορεί να ενισχύσει την ενέργεια και την παραγωγικότητά του.

Το στοιχείο του ευάερου

Για να προσδώσετε στο χώρο το ευάερο στοιχείο, μπορείτε να τοποθετήσετε μερικά ραφάκια στον τοίχο, μακρυά από το κρεβάτι του, που μπορεί να τα χρησιμοποιήσει ως αποθηκευτικούς χώρους ή μια μικρή βιβλιοθήκη με λεπτά όμως χαρακτηριστικά.

Για να διατηρήσετε τους χώρους σας πιο ανοικτούς, επιλέξτε λευκά και φωτεινά χρώματα ενώ μην ξεχνάτε ότι μπορείτε πάντα να ανανεώσετε την διακόσμηση του παιδικού, ανανεώνοντας και τα αξεσουάρ του δωματίου όπως τα μαξιλάρια ή τις κουρτίνες.