Μπορεί να νομίζετε ότι το όμορφο δέρμα είναι θέμα τύχης και κληρονομικότητας, όμως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι.

Στην πραγματικότητα, ο τρόπος ζωής σας και οι συνήθειές σας παίζουν σημαντικό ρόλο στην ποιότητα του δέρματός σας.

Αν καπνίζετε, αν δεν τρέφεστε σωστά, αν δεν πίνετε αρκετό νερό, αν δεν κοιμάστε επαρκώς, είναι λογικό κι επόμενο οι ανθυγιεινές σας επιλογές να αποτυπώνονται στο πρόσωπό σας.

Υιοθετήστε, λοιπόν, έναν υγιεινό τρόπο ζωής και η αλλαγή θα φανεί και στο δέρμα σας.

Επίσης, ακολουθήστε αυτούς τους πέντε βασικούς κανόνες ομορφιάς.

  1. Πάντα να καθαρίζετε το πρόσωπό σας προτού κοιμηθείτε. Όσο κουρασμένη και αν είστε, όσα ποτήρια κρασί κι αν έχετε πιει, πρέπει να πλένετε το πρόσωπό σας προτού κοιμηθείτε. Ακόμη και όταν δεν έχετε βαφτεί, πρέπει να καθαρίζετε το πρόσωπό σας, αφού με το πλύσιμο δεν απομακρύνετε μόνο το μακιγιάζ, αλλά και τους ρύπους και τις ακαθαρσίες που βρίσκονται στην ατμόσφαιρα.
  2. Μην ξεχνάτε ποτέ την αντηλιακή κρέμα. Ειδικά στην ηλιόλουστη Ελλάδα, η αντηλιακή κρέμα είναι απαραίτητη κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου. Αν δε χρησιμοποιείτε αντηλιακή, πιθανότατα θα καταλήξετε με ανεπιθύμητες πανάδες και ρυτίδες, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάτε και τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του δέρματος.
  3. Ενυδατωθείτε. Ακόμη και αν έχετε λιπαρό δέρμα, χρειάζεστε καθημερινή ενυδάτωση, ώστε να ρυθμίσετε την παραγωγή σμήγματος. Είτε έχετε σκοπό να βαφτείτε είτε όχι, η εφαρμογή ενυδατικής κρέμας είναι απαραίτητη. Είναι, άλλωστε, απλό: πώς θα έχετε όμορφο δέρμα αν είναι αφυδατωμένο;
  4. Βρείτε τα σωστά για την επιδερμίδα σας προϊόντα. Δεν αρκεί να ακολουθείτε πιστά μια πλήρη ρουτίνα περιποίησης για να αποκτήσετε υπέροχο δέρμα. Το πρώτο βήμα είναι να εντοπίσετε τις ανάγκες της δικής σας επιδερμίδας και να προμηθευτείτε τα κατάλληλα, εξειδικευμένα προϊόντα. Για παράδειγμα, μια γυναίκα με λιπαρή επιδερμίδα χρειάζεται μια ενυδατική κρέμα με πιο ανάλαφρη σύνθεση, ενώ μια γυναίκα με ξηρή επιδερμίδα χρειάζεται μια κρέμα με πιο λιπαρή σύνθεση. Φυσικά, παίζει ρόλο και η ηλικία σας για τη σωστή επιλογή προϊόντων.
  5. Κάντε απολέπιση. Κανένα προϊόν δεν πρόκειται να βοηθήσει το δέρμα σας αν το απλώνετε πάνω σε νεκρά κύτταρα. Φροντίστε να κάνετε απολέπιση μία φορά την εβδομάδα με ένα απαλό απολεπιστικό με μικρούς κόκκους, ώστε να μην τραυματίσετε το δέρμα σας.