Όσοι γυμνάζονται γνωρίζουν πως η φυσική δραστηριότητα προσφέρει υγεία, ευεξία, διάθεση και ενέργεια. Τα οφέλη της γυμναστικής είναι πολλά τόσο για τους μεγάλους όσο και για τους μικρά παιδιά. Φανταστείτε πόση ενέργεια έχουν τα παιδιά και πόσο καλό θα ήταν να τη διοχετεύσουν στη γυμναστική.

Σύμφωνα με έρευνες, οι οικογένειες και τα ζευγάρια που γυμνάζονται μαζί, δημιουργούν πιο ισχυρούς δεσμούς. Αυτό συμβαίνει διότι οι ενδορφίνες που απελευθερώνονται κατά την διάρκεια της γυμναστικής, μεταφέρονται στη σχέση που έχετε μεταξύ σας. Η κοινή άσκηση είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διασκεδάσετε, να είστε παραγωγικοί και να ενισχύσετε την σχέση με την οικογένεια σας.

5 ασκήσεις για να γυμναστείτε οικογενειακά

 Πάσες μπάλας και καθίσματα

Καθίστε σε έναν κύκλο με τα πόδια ανοιχτά (σε θέση sumo squat, με τα πόδια ελαφρώς στραμμένα προς τα έξω) και πάρτε μια μπάλα. Ο πρώτος ξεκινάει κάνοντας ένα βαθύ κάθισμα και ανεβαίνοντας, πετάει την μπάλα στον επόμενο. Επαναλάβετε για 10 σετ.

Πάσες μπάλας και ανοιχτά καθίσματα

Θα συνεχίσετε τα καθίσματα αλλά με προβολές. Βάλτε όλοι το αριστερό σας πόδι μπροστά. Ο πρώτος που ξεκινάει κάνει ένα κάθισμα με τα πόδια ανοιχτά, περνάει την μπάλα κάτω από τα πόδια του και σηκώνεται. Δίνει την μπάλα στον επόμενο. Επαναλάβετε 5 φορές το με το αριστερό πόδι και φορές με το δεξί.

Κοιλιακοί με…πετσέτα

Πάρτε μια πετσέτα ή ένα σεντόνι και ξαπλώστε κάτω σε ζευγάρια, ο ένας απέναντι από τον άλλον. Κρατήστε την πετσέτα ο καθένας από μια άκρη και ο ένας θα τραβάει ενώ ο άλλος θα σηκώνεται. Επαναλάβετε 10 φορές ο καθένας.

Push ups και παλαμάκια

Χωριστείτε σε ζευγάρια ή κάντε την άσκηση εναλλάξ. Κάθεστε όρθιοι σε απόσταση ο ένας με τον άλλον. Σκύβετε σιγά σιγά, ακουμπάτε με τα χέρια στο πάτωμα και προχωράτε μπροστά κάνοντας ένα push up. Δίνετε το χέρι στον απέναντι σας και σηκώνεστε πηγαίνοντας και πάλι προς τα πίσω.

Σχοινάκι

Όσο χρονών και να είστε το σχοινάκι είναι η πιο διασκεδαστική και αποτελεσματική άσκηση γυμναστικής. Φροντίστε να έχετε χώρο, προμηθευτείτε ένα σχοινάκι και ξεκινήστε τις «κόντρες» για το ποιος θα αντέξει περισσότερο.