Είτε τα αγαπούν, είτε τα φοβούνται, η σχέση των παιδιών με τα μαθηματικά είναι, αν μη τι άλλο, πάντα παθιασμένη. Και τώρα που έφτασαν στη Β’ Λυκείου, η προσθήκη σχολικών βοηθημάτων είναι επιβεβλημένη για να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους και να προετοιμαστούν για τις πανελλαδικές εξετάσεις – αλλά και για να διατηρήσουν έναν υψηλό μέσο όρο τετραμήνου.

Άλλωστε τα καλογραμμένα σχολικά βοηθήματα, είναι πολλά περισσότερα από απλά λυσάρια μαθηματικών. Αποτελούν ιδανικό συμπλήρωμα των σχολικών βιβλίων, βοηθώντας τους μαθητές να οργανώσουν την ύλη, αλλά και να αναπτύξουν τον τρόπο σκέψης που θα τους επιτρέψει να λύσουν κάθε άσκηση – ακόμη και αν δεν είναι στα «SOS».

Αρκεί μια βόλτα στην τεράστια ποικιλία του SHOPFLIX.gr σε λυσάρια και σχολικά βοηθήματα για να κατανοήσετε ότι η επιλογή δεν είναι εύκολη υπόθεση. Ταυτόχρονα, όμως, αρκεί και μια ματιά στις συμφέρουσες τιμές και τις μεγάλες καλοκαιρινές εκπτώσεις της πλατφόρμας – που αγγίζουν ακόμη και το 80% – για να συνειδητοποιήσετε ότι δεν είναι ανάγκη να περιοριστείτε μόνο σε ένα. Όποιο και να διαλέξετε, πάντως, θα φτάσει στην πόρτα σας άμεσα και στην ακριβή ημερομηνία παράδοσης που θα δείτε κατά την παραγγελία, σε όποιο μέρος της Ελλάδας και αν βρίσκεστε, ώστε ο μαθητής να έχει τον χρόνο να προετοιμαστεί για τη νέα χρονιά, πριν την ημέρα του αγιασμού.

Για να σας βοηθήσουμε να γεμίσετε το καλάθι των αγορών σας με αυτοπεποίθηση, επιλέξαμε ορισμένα από τα καλύτερα σχολικά βοηθήματα μαθηματικών Β’ Λυκείου, γενικής παιδείας, αλλά και πεδίου τεχνολογικών και θετικών σπουδών, που είναι βέβαιο ότι θα βοηθήσουν το παιδί σας όχι μόνο να κατανοήσει εις βάθος, αλλά και να αγαπήσει τα μαθηματικά.

Βοηθήματα Μαθηματικών Γενικής Παιδείας Β’ Λυκείου

Οι μαθητές που πρόκειται να εξεταστούν στα μαθηματικά στις πανελλαδικές εξετάσεις της Γ’ Λυκείου, ήδη γνωρίζουν καλά ότι η ύλη της φετινής χρονιάς είναι η αναγκαία βάση για να έχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Όμως και τα πιο θεωρητικά μυαλά έχουν πολλά να κερδίσουν από το σωστό βοήθημα μαθηματικών γενικής παιδείας.

Άλγεβρα Β’ Λυκείου Σαββάλας

Ξεκινώντας από τη βασική θεωρία και τις εφαρμογές της, το σχολικό βοήθημα για την Άλγεβρα της Β’ Λυκείου των εκδόσεων Σαββάλας, καθοδηγεί τους μαθητές προς την επίλυση όλο και δυσκολότερων ασκήσεων.

Ίσως το σημαντικότερο προσόν του συγκεκριμένου επίτομου βοηθήματος, ωστόσο, να είναι τα συνδυαστικά θέματα που περιλαμβάνει, και τα οποία υπενθυμίζουν διαρκώς στον μαθητή τα προηγούμενα κεφάλαια και τις σημαντικές γνώσεις από τις προηγούμενες τάξεις, δημιουργώντας ευκαιρίες για επανάληψη. Στο τέλος, τα παιδιά είναι ικανά να λύσουν θέματα που απαιτούν ιδιαίτερη μαθηματική σκέψη, ώστε να προετοιμαστούν για τα απαιτητικά ερωτήματα των εξετάσεων της Γ’ Λυκείου. Στις τελευταίες σελίδες του βοηθήματος υπάρχει λυσάρι μαθηματικών Β’ Λυκείου, με αναλυτικές λύσεις τόσο για τα θέματα του βιβλίου, όσο και για το σχολικό εγχειρίδιο.

Αγοράστε το από 17,49€.

Άλγεβρα Β’ Λυκείου Γενικής Παιδείας Λιβάνης

Με το βλέμμα στραμμένο στις πανελλαδικές εξετάσεις, το βοήθημα Μαθηματικών Γενικής Παιδείας Β’ Λυκείου των εκδόσεων Λιβάνη, οργανώνει συστηματικά την ύλη της χρονιάς, με τρόπο που να επιτρέπει στον μαθητή τη βαθιά κατανόηση και την άμεση εφαρμογή των βασικών εννοιών.

Η διδακτέα ύλη, που παρατίθεται αναλυτικά, εμπλουτίζεται από έναν μεγάλο αριθμό ασκήσεων – λυμένων και μη – που επιτρέπουν την εξάσκηση και την αυτοαξιολόγηση του μαθητή. Στις σελίδες του βιβλίου, το παιδί θα συναντήσει μεθόδους που του επιτρέπουν να εφαρμόζει πρωτότυπους τρόπους επίλυσης θεμάτων, αλλά και να κατηγοριοποιεί τις ασκήσεις με τον βέλτιστο δυνατό τρόπο. Και αν του έχουν μείνει μερικά κενά από την προηγούμενη χρονιά, το σχολικό βοήθημα Άλγεβρας Β’ Λυκείου φροντίζει να του παρουσιάσει εκ νέου την ύλη της τριγωνομετρίας της Α’ Λυκείου, προσφέροντας τις βάσεις για τη νέα γνώση.

Αγοράστε το από 9,79€.

Γεωμετρία Β’ Λυκείου Αναστάσιος Χ. Μπάρλας

Ξεκινώντας από την αναλυτική παρουσίαση της θεωρίας, η οποία διανθίζεται με παρατηρήσεις, το βοήθημα Γεωμετρίας Β’ Λυκείου προσφέρει στον μαθητή όλα τα αναγκαία εφόδια για να απαντήσει σωστά τις ερωτήσεις και να επιλύσει τις ασκήσεις του σημαντικού μαθήματος.

Μεθοδολογία και σχόλια συνοδεύονται από λυμένες ασκήσεις που λειτουργούν ως υποδείγματα για την εφαρμογή των μεθόδων, ενώ πέρα από τις ασκήσεις προς επίλυση, κάθε διδακτική ενότητα ολοκληρώνεται με ένα διαγώνισμα που ελέγχει την κατανόηση της ύλης. Συνολικά, ο μαθητής εφοδιάζεται με όλες τις γνώσεις που έχει ανάγκη για να ανταποκριθεί πλήρως στις απαιτήσεις των εξετάσεων, ενώ στο τέλος του βιβλίου συναντά λυσάρι γεωμετρίας Β’ Λυκείου με τις λύσεις των ασκήσεων που περιλαμβάνονται στο βιβλίο, αλλά και θέματα πανελληνίων εξετάσεων με τις απαντήσεις τους.

Αγοράστε το από 12,85€.

Άλγεβρα Β’ ΕΠΑ.Λ. Μπάρλας

Ειδικά σχεδιασμένο για την κατάλληλη προετοιμασία των μαθητών των ΕΠΑ.Λ., το βοήθημα Άλγεβρας Β’ ΕΠΑ.Λ. των εκδόσεων Μπαρλάς καλύπτει όλο το φάσμα των απαραίτητων γνώσεων στο κρίσιμο μάθημα.

Από την αναλυτική παρουσίαση της θεωρίας – συνοδευμένη από τις αναγκαίες παρατηρήσεις – μέχρι τη μεθοδολογία, τα σχόλια, τις λυμένες και τις άλυτες ασκήσεις, ο μαθητής εισάγεται βήμα-βήμα στη λογική που θα πρέπει να ακολουθεί για να επιτύχει τους στόχους του στις εξετάσεις. Στο τέλος κάθε διδακτικής ενότητας, ένα διαγώνισμα θα του επιτρέπει να επιβεβαιώνει πως έχει κατανοήσει την ύλη, ενώ στο τέλος του βιβλίου θα βρει λυσάρια άλγεβρας για τις ασκήσεις που περιλαμβάνονται σε αυτό, αλλά και για εκείνες του σχολικού βιβλίου.

Αγοράστε το από 16,10€.

Μαθηματικά Προσανατολισμού

Οι μαθητές που πρόκειται να εξεταστούν στα μαθηματικά στις πανελλαδικές εξετάσεις, έχουν ακόμη περισσότερους λόγους να εξοικειωθούν με το αντικείμενο επαρκώς, ώστε να μην τους αγχώνει. Και τα σωστά βοηθήματα θα τους βοηθήσουν να αντιμετωπίσουν τη σημαντικότερη χρονιά της μαθητικής τους ζωής με τη μεγαλύτερη δυνατή σιγουριά.

Μαθηματικά Β’ Λυκείου Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών

Με το βοήθημα Μαθηματικων Β΄ Λυκείου Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών των εκδόσεων Σαββάλας οι μαθητές θα κατακτήσουν όλες τις αναγκαίες γνώσεις, ξεκινώντας από τη θεωρία και τις βασικές εφαρμογές της και φτάνοντας προοδευτικά στην επίλυση σύνθετων και συνδυαστικών θεμάτων.

Σε κάθε κεφάλαιο θα συναντούν λυμένες ασκήσεις, αλλά και θέματα προς απάντηση όλων των επιπέδων δυσκολίας, καθώς επίσης και τα θέματα της Τράπεζας Θεμάτων, υποδειγματικά λυμένα. Στις τελευταίες σελίδες υπάρχει λυσάρι με αναλυτικές απαντήσεις στις ασκήσεις του σχολικού βιβλίου. Με λίγα λόγια, όλα όσα χρειάζονται για να σταθούν ατρόμητοι μπροστά σε κάθε διαγώνισμα ή εξέταση.

Αγοράστε το από 15,10€.

Μαθηματικά Β’ Λυκείου Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών

Πολύ σημαντικά πλεονεκτήματα για τη μελέτη των μαθηματικών συναντάμε και στο Βοήθημα για Μαθηματικά Β’ Λυκείου Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Επιστημών των εκδόσεων Μπαρλάς.

Όπως συμβαίνει και όλα τα υπόλοιπα υποστηρικτικά βιβλία του εκδοτικού οίκου, πέρα από τις λυμένες και άλυτες ασκήσεις – και το λυσάρι στις τελευταίες σελίδες – το βοήθημα περιλαμβάνει και διαγωνίσματα σε κάθε διδακτική ενότητα, αλλά και αναλυτική παρουσίαση της θεωρίας και της μεθοδολογίας που θα πρέπει να εφαρμόζεται, σε συνδυασμό με πολύτιμες παρατηρήσεις και σχόλια.

Αγόρασέ το από 14,48€.