Η επιλογή της σχολικής τσάντας για τα παιδιά είναι ιεροτελεστία. Θέλουν να πάρουν την καλύτερη, την πιο ωραία, αυτή που θα τους κάνει να ξεχωρίζουν από τους συμμαθητές τους.

Για τους γονείς πάλι η διαδικασία δεν είναι καθόλου εύκολη, αφού ψάχνουν μια τσάντα εύχρηστη και ευρύχωρη, κυρίως ανατομική και φυσικά να ανταποκρίνεται στις προτιμήσεις των παιδιών.

Και εδώ έρχεται το επόμενο δίλημμα. Τσάντα τρόλεϊ ή πλάτης;

Ποια είναι η κατάλληλη; Η επιλογή της τσάντας θα πρέπει να προσαρμόζεται στον σωματότυπο του κάθε παιδιού και ανάλογα με την ηλικία του.

Γι’ αυτό επιλέξτε μια σχολική τσάντα σε μέγεθος και βάρος που είναι ιδανικό, ώστε να την μεταφέρει μόνο του το παιδί χωρίς να επιβαρύνει τη μέση του.

Μέσα από την πλατφόρμα του SHOPFLIX.GR θα βρείτε αμέτρητες επιλογές και μοδάτα σχέδια που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους μαθητές, σε συμφέρουσες τιμές και με εκπτώσεις που φθάνουν έως και το 80%.

Και αν την παραγγείλετε μέσω της πλατφόρμας θα έχετε την ευκαιρία να την παραλάβετε άμεσα, σε όποιο σημείο της Ελλάδας και αν βρίσκεστε, για να είναι το παιδί σας έτοιμο πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Τσάντα πλάτης με δύο χερούλια

Οι σχολικές τσάντες πλάτης προτείνονται κυρίως για τους μεγαλύτερους μαθητές που μπορούν να σηκώσουν το βάρος των σχολικών βιβλίων χωρίς να επιβαρύνεται η σπονδυλική τους στήλη.

Επιλέξτε σάκα πλάτης με δύο χερούλια αντί ώμου με ένα χερούλι που φοριέται χιαστή. Το βάρος μοιράζεται πάντα καλύτερα όταν το παιδί φοράει την τσάντα στους δυο ώμους. Η τσάντα Polo, η μοναδική με επίσημη κατοχύρωση σχήματος στο αρμόδιο Υπουργείο και σε σκούρο χρώμα αποτελεί ιδανική επιλογή για τους μαθητές γυμνασίου και λυκείου.

Επιπλέον οι τσάντες πλάτης θα πρέπει να έχουν χερούλια φαρδιά και με επένδυση βάτας για πιο άνετη εφαρμογή.

Όπως η τσάντα η σχολική Τσάντα Δημοτικού Gaya Cod, όπου τα χερούλια έχουν δυνατότητα αυξομείωσης για να ρυθμίζονται στην πλάτη του παιδιού.

Ιδανικό είναι η πλάτη της τσάντας να έχει επένδυση βάτας για να προσφέρει ανατομικότητα, όπως η σχολική τσάντα πλάτης παραλλαγής της Polo

Ιδανικά, επίσης θα πρέπει η τσάντα να έχει αρκετά χωρίσματα και τσέπες. Όχι μόνο για να μπορεί το παιδί να οργανώνει καλύτερα τα πράγματά του αλλά κυρίως γιατί έτσι διασφαλίζεται η καλύτερη κατανομή του βάρους. Η σχολική τσάντα Δημοτικού Graffiti με τρεις  ευρύχωρες θήκες και δύο πλαϊνές θήκες είναι ιδανική. 

Σχολική Τσάντα Δημοτικού Graffiti Πλάτης Harry Potter Gryffindor Μπορντό, 31,92€

Με ροδάκια για να μπορεί να τη μεταφέρει μόνο του

Οι τσάντες με ροδάκια ή τρόλεϊ είναι ιδανικές επιλογές κυρίως για τα παιδιά μικρής ηλικίας καθώς δεν χρειάζεται να κουβαλάει στην πλάτη του καθόλου βάρος.

Οι εν λόγω τσάντες επιβάλλεται να είναι καλής ποιότητας διαφορετικά δεν θα αντέξουν κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Η σχολική τσάντα Νηπίου Gim Barbie διαθέτει διπλό μηχανισμό μεταφοράς και ενισχυμένη λαβή χειρός. 

Σχολική Τσάντα Νηπίου Gim Barbie Denim Τρόλεϊ Ροζ 25x15x30cm, 15,90€

Νέο ανθεκτικό πάτο και εργονομική λαβή με ενισχυμένους βραχιόνες αλουμινίου δύο θέσεων διαθέτει η σχολική τσάντα δημοτικού Polo.

Διπλό μηχανισμό μεταφοράς και το αγαπημένο ήρωα των μικρό παιδιών είναι και η σχολική τσάντα με τον Μπομπ Σφουγγαράκη για τους μαθητές νηπιαγωγείου.

Από ανθεκτικό υλικό κατασκευής και με μηχανισμό μεταφοράς ρυθμιζόμενος με δύο θέσεις προσαρμογής είναι η τσάντα δημοτικού Hot Wheel. Στα συν του, δώρο αυτοκινητάκι για τους μικρούς μαθητές.