Σχεδόν 80.000 παιδιά στις ΗΠΑ επιβεβαιώθηκε πως μολύνθηκαν από τον νέο κορωνοϊό την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε τη 18η Αυγούστου.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία φέτος στις ΗΠΑ έχουν μολυνθεί από τον ιό περίπου 6,5 εκατ. παιδιά, εκ των οποίων 358.000 τις τέσσερις τελευταίες εβδομάδες.

Στα 14,4 εκατ. οι μολύνσεις παιδιών από την αρχή της πανδημίας

Τα παραπάνω στοιχεία αποτελούν τα πιο πρόσφατα δεδομένα που συγκεντρώνουν η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής (American Academy of Pediatrics, AAP) και η Ένωση Παιδιατρικών Νοσοκομείων της χώρας.

Ειδικότερα, 79.525 παιδιατρικά περιστατικά μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 αναφέρθηκαν την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε την 18η Αυγούστου. Πρόκειται για αριθμό μειωμένο για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα (ήταν 97.000 την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε την 4η Αυγούστου).

Φέτος στις ΗΠΑ έχουν μολυνθεί από τον ιό περίπου 6,5 εκατ. παιδιά, εκ των οποίων 358.000 τις τέσσερις πιο πρόσφατες εβδομάδες. Ο συνολικός αριθμός τους από την εκδήλωση της πανδημίας έχει φθάσει τα 14,4 εκατ., κατά τα δεδομένα. Αντιστοιχούν στο 18,4% του συνόλου των περιπτώσεων.

Η ανάγκη για νέα στοιχεία

Επείγει να συγκεντρωθούν συγκεκριμένα στοιχεία ανά ηλικιακή κατηγορία για το πόσο σοβαρή μορφή της COVID-19 προκαλούν οι παραλλαγές και οι υποπαραλλαγές του ιού και τις δυνητικές μακροπρόθεσμες συνέπειες για την υγεία, τονίζεται.

«Είναι σημαντικό να εντοπίσουμε και να αντιμετωπίσουμε τον μακροπρόθεσμο αντίκτυπο της πανδημίας στη σωματική, ψυχική και κοινωνική ευημερία αυτής της γενιάς παιδιών και νέων», επιμένει στην έκθεση η AAP.