Όλοι έχουμε κληθεί να αντιμετωπίσουμε άσχημες καταστάσεις ή συμπεριφορές στην καθημερινότητά μας, που μας θύμωσαν, μας πλήγωσαν ή μας στεναχώρησαν. Παρόμοιες καταστάσεις θα αντιμετωπίσουν και τα παιδιά και τότε είναι η κατάλληλη στιγμή για να τα βοηθήσετε να κατανοήσουν τι είναι τα συναισθήματα και πώς μπορούν να τα διαχειριστούν.

Πολλά παιδιά, ήδη από την νηπιακή ηλικία, ενδεχομένως να έχουν ξεσπάσματα θυμού όταν δεν μπορούν να καταφέρουν κάτι, όταν δεν παίρνουν αμέσως αυτό που ζητούν ενώ ο κατάλογος με τους λόγους μοιάζει ατελείωτος. Ενώ μπορείτε να τους μιλήσετε για να τα βοηθήσετε να κατανοήσουν τι νιώθουν, βρίσκοντας υγιείς τρόπους για να το εκφράσουν, αυτός ο μπαμπάς δοκιμάζει κάτι εντελώς εναλλακτικό.

Κάθεται ακούει τον κορούλα του να παραπονιέται εντόνως και μόλις έρθει η… «σειρά» του κάνει το ίδιο, μέχρι που η κορούλα του σταματά.

Δείτε το ξεκαρδιστικό βίντεο

@bekahpipkin Seriously, can we make this a challenge??! Try it and let me know if it works for you #crybackchallenge #tantrum #toddlersoftiktok #byebyetears #happy ♬ Take turns crying to stop tantrums – Bekah Pipkin