Μόλις γίνεται μαμά πιθανότατα να επαναπροσδιορίσετε την έννοια της κούρασης, καθώς τις μέρες θα είστε διαρκώς απασχολημένη με οικογενειακές αλλά και προσωπικές υποχρεώσεις και τα βράδια είναι πιθανό να μην κοιμάστε το ίδιο, μιας και οι ανάγκες του νεογέννητου θα είναι αυξημένες.

Νέα μαμά «φουλ» στην ενέργεια

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το νεογέννητο συνήθως ξυπνά ανά 3 ώρες καθώς μπορεί να χρειάζεται αλλαγή στην πάνα του, μπορεί να πεινάσει ή απλά να σας χρειάζεται για να το παρηγορήσετε. Για τις νέες μαμάδες, αυτή η τεράστια αλλαγή στον τρόπο ζωής τους και στα πρότυπα ύπνου τους χρειάζεται μεγάλη προσαρμογή.

Οι αλλαγές που μας προτείνουν οι ειδικοί για αυτήν την περίοδο της ζωής σας, δεν είναι γρήγορες λύσεις αλλά πρόκειται για βελτιώσεις σε όλους τους τομείς της ζωής μιας νέας μαμάς που μπορούν να τη βοηθήσουν να αισθανθεί καλύτερα, να έχει περισσότερη ενέργεια ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει καλύτερα στις αυξημένες τις υποχρεώσεις.

Συχνή ενυδάτωση

Παραμένοντας ενυδατωμένη θα καταφέρετε να διατηρήσετε το σώμα σας υγιές πιο εύκολα. Όπως μας λένε οι ειδικοί, η αφυδάτωση μπορεί να εκδηλωθεί ως κόπωση ή χαμηλή ενέργεια, επομένως η ενυδάτωση μπορεί πραγματικά να σας βοηθήσει.

Όταν αρχίζουμε να νιώθουμε δίψα, το σώμα μας είναι ήδη ελαφρώς αφυδατωμένο. Είναι σημαντικό να έχουμε πρόσβαση στο νερό όλη την ημέρα, κατά τη διάρκεια των γευμάτων, ακόμη και δίπλα στο κρεβάτι μας τη νύχτα. Ο χυμός ή το γάλα είναι αποδεκτά υποκατάστατα, αλλά το νερό εξακολουθεί να είναι η καλύτερη επιλογή.

Περιορίστε την ζάχαρη

Η ζάχαρη είναι μια ύπουλη λύση για μια γρήγορη ενεργειακή ώθηση που πολλές νέες μαμάδες επιδιώκουν, μέχρι να συνειδητοποιήσουν ότι στην πραγματικότητα δεν δίνει αλλά «κλέβει» πολύτιμη ενέργεια.

Τα ζαχαρούχα ροφήματα και τα σνακ φαίνονται σαν ένας απλός τρόπος για να αποκτήσουμε περισσότερη ενέργεια, αλλά αυτό συχνά αποτυγχάνει γιατί μετά την κατανάλωση ζάχαρης ή απλών υδατανθράκων, τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα μας πέφτουν χαμηλότερα από το κανονικό.

Αυτό σημαίνει ότι μετά την εξάντληση του αρχικού υψηλού σακχάρου, το σώμα σας θα αισθάνεται ακόμα πιο κουρασμένο από ό,τι πριν.

Στραφείτε στον ήλιο

Η βιταμίνη D που λαμβάνει το σώμα μας από τον ήλιο παρέχει ποικίλα οφέλη για την υγεία. Ένα πλεονέκτημα είναι ότι το φυσικό φως του ήλιου ενισχύει τη χημική σεροτονίνη στον εγκέφαλο, η οποία βοηθά τους ανθρώπους να παραμείνουν ήρεμοι και συγκεντρωμένοι και παρέχει επιπλέον ενέργεια.

Το φως του ήλιου πρόκειται για ένα φυσικό μέσο για να «ξυπνήσουμε» το σώμα φυσικά και να εναρμονιστούμε με όλα όσα έχουμε να κάνουμε μέσα στην μέρα.