Υλικά για 12 μερίδες

Για την βάση

280γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
80γρ. ζάχαρη
1/8κ.γ. αλάτι
200γρ. βούτυρο, κρύο

Για την επικάλυψη

35γρ. βρώμη
30γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50γρ. ζάχαρη
1/8 κ.γ. αλάτι (προαιρετικά)
30γρ. βούτυρο, κρύο

Για την γέμιση

300γρ. μαρμελάδα βατόμουρο

Εκτέλεση

Λαδώστε ελαφρώς ένα ταψάκι (25 Χ 18 εκ. ή σε παρόμοιο μέγεθος) και στρώστε μία λαδόκολλα με τις άκρες να εξέχουν. Προθερμάνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς, στον αέρα.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε με σύρμα το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι για την βάση σας. Προσθέστε το βούτυρο, αφού πρώτα το κόψετε σε κύβους, και ανακατέψτε με τα δάχτυλά σας μέχρι το μείγμα να μοιάζει με ψίχουλα. Μεταφέρετέ το στο ταψάκι και πατήστε το καλά με τη παλάμη σας, προσέχοντας να πατηθούν και οι άκρες. Ψήστε την βάση σας για 25 λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθεί και να αρχίσει να παίρνει ένα χρυσαφί χρώμα.
Μέχρι να ψηθεί η βάση σας, ανακατέψτε στο ίδιο μπολ, με σύρμα τη βρώμη, το αλεύρι, την ζάχαρη και το αλάτι (αν το θέλετε). Προσθέστε έπειτα το βούτυρο και τρίψτε και πάλι το μείγμα όπως τη προηγούμενη φορά.
Μόλις η βάση σας πάρει χρυσαφένιο χρώμα, βγάλτε την αμέσως από το φούρνο και αφήστε την για 5 λεπτά να κρυώσει. Έπειτα απλώστε πάνω της ομοιόμορφα την μαρμελάδα. Πασπαλίστε με την επικάλυψη, προσέχοντας να καλύψετε και τις άκρες. Ψήστε για ακόμα 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Μετά το πέρας των 30 λεπτών, αφήστε το γλυκό σας να κρυώσει εντελώς στο ταψί και ύστερα βγάλτε το, τραβώντας τις γωνίες της λαδόκολλας που εξέχουν προς τα πάνω. Μεταφέρετε σε ένα ξύλο κοπής και κόψτε σε κομμάτια.